Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina CROHN – ULCEROZNI KOLITIS

CROHN – ULCEROZNI KOLITIS

Imam 13 letno hči, ki je pred letom in pol zbolela za Colitis chronica, MB Crohn suspecta. Ima predpisano terapijo (2 x tedensko Salofalk klizmo, 3 x 2,5 Pentaso, Vitamine Sanatogen) in kolitično dieto. Pred kakima dvema mesecema, pa so ji prekomerno začeli izpadati lase. Dobiva vitamine B6 3 x 1tabletko in Alpicort Fza mazanje lasišča. Vendar se ji stanje po tej terapiji še ni izboljšalo in lasje še vedno zelo izpadajo.
Zanima me, kaj priporočate in predvsem, zakaj je do tega izpadanja prišlo, skrbi me, ker ima deklica sedaj resne težave sama s seboj glede izpadanja las. Pri njeni diagnozi je psihično stanje zelo pomembno in se ji glede na njeno stanje bolezeni takoj lahko poslabša, saj je tudi po naravi zelo občutljiva in nežna.
V času poteka bolezni in krvavitev je dobivala tudi Medrol in Entocort.
Prosim Vas za mnenje in nasvet, kaj storiti.

Lepa hvala in prijazen pozdrav!

Teja

Spoštovani!

Pri bolniku s kroničnim vnetjem črevesja bi izpadanje las sodilo k temu vnetju. Izpadanje las naj bi bilo začasno. Ker pa se na podrobnosti te bolezni ne spoznam, se o teh problemih pozanimajte pri zdravniku, ki dekle zdravi.

Psihično stanje je zelo pomembno in pametno bi bilo, da se obrnete tudi na pedopsihiatra, da vam pomaga pri tovrstnih problemih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close