Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kri v urinu

kri v urinu

Pozdravljeni

Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe, ce se pri dekletu pojavi v urinu kri. To se je pri njej zgodilo prvic. Pogosto pa jo zelo boli mehur, ponavadi pol dneva po spolnih odnosih. Nazadnje sva imela spolne odnose pred dvema dnevoma in tudi tokrat jo je priblizno po 12 urah zacel boleti mehur. Vendar je pila veliko tekocine in tudi caj za vnetje mehurja. Bolecina je izginila. Danes dopoldne, dva dni po zadnjem spolnem odnosu pa se je bolecina znova pojavila in to zelo mocna, poleg tega pa je bila v urinu tudi kri. Veliko je pila, zato je bila tudi skoraj vsake 5 minut na wc-ju in do poldneva je kri v urinu izginila, bolecina pa se je znatno zmanjsala. Kaj vi meniti o tem in kaj nama svetujetu. V petek pa je tudi narocena pri ginekologu za pregled, vendar bi bil zelo vesel tudi vasega mnenja.

Lp
grega

Spoštovani!

Po vsej verjetnosti gre za vnetje mehurja ali vsaj sečnice. Pri vnetju mehurja je sluznica pogosto tako dražena, da tudi nekoliko zakrvavi. Ko se bo tako stanje (krvav urin, pogosto uriniranje, pekoča bolečina ob uriniranju) spet pojavilo, naj gre k svojemu zdravniku, ki bo verjetno pregledal vodo in v rpimeru potrejenega vnetja predpisal ustrzno zdravilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni

Na tujih zdravstvenih forumih sem zasledil, da se vnetja mehurja ne da pozdraviti in da ta nadloga spremlja zenske skozi celo zivljenje. Zanima kaksne izkusnje imamo v Sloveniji s tem problemom. Dekle res trpi in mi je hudo, ko pomislim, da to ne bo nikoli minilo.
Hvala za vse vase odgovore.

grega

Se da pozdraviti! zaradi kratke sečnice, pa so okužbe sečil pri ženskah relativno pogoste, dodatno prispeva še bakterijska flora v nožnici. Mislim, da ni nobene potrebe, da bi obupavala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close