Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Trombolična trombocitopanična purpura

Trombolična trombocitopanična purpura

Mojo prijateljico so doma našli v nezavesti, jo odpeljali v bolnišnico in je že čerti dan v komi. Diagnoza: “Trombolična trombocitopanična purpura”.
Prosim, če mi kaj več poveste o tej bolezni.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Pri tej bolezni gre za pomanjkanje trombocitov. Kaj je v vašem primeru pravi vzrok, bodo pvedali zdravniki, ki zdravijo kolegico. Pogosto gre za avtoimunski proces. Posledica pomanjkanja trombocitov pa so drobne krvaitve v kožo in sluznice, lahko pa tudi v druge organe. Pri tem se izgublja kri in/ali pride do prizadetosti vitalnih organov zaradi pritiska krvi. Praviloma se tako bolezen da celo pozdraviti, vendar je zdravljenje dolgotrajno in zapleteno, zato bo dobila sproti natančna navodila ob odpustu iz bolnišnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepsa hvala za odgovor ampak se vedno mi sploh ni jasno kaj se je zgodilo, da se naenkrat v zivljenski nevarnosti najde popolnoma zdrava odrasla zenska, ki nikoli ni bila bolana. Pred kratkim je sla v penzijo i vso delovno dobo je oddelala brez kakrsnekoli bolezni. Ali je na to mogoce vplival stres in ali kaj vpliva menopavza? Ce vam ni tesko prosim da mi se enkrat odgovorite.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Čeprav ne poznam vseh podrobnosti, menim, da gre za avtoimunsko dogajanje, ki se pač nekega dne sproži. Preveč enostavno bi bilo življenje, če bi ga lahko razložili samo s stresi, ki lahko pomembno vplivajo na odpornost organizma. Tako se je pač zgodilo, sedaj je treba gledati, kako in s čim se da zdravje popraviti ali povrniti, ali pa kako shajati z nastalim problemom. Žal je tako, da ljudje pogosto namesto, da bi uživali trpijo zaradi kake kronične ali druge bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close