Najdi forum

nočno prehranjevanje

Ojla,
s težo nikoli nisem imela večjih težav, zelo veliko se gibljem (no ja, sem se) imam urejeno redno prehrano, kosilo v službi, potem še manjše kosilce doma, večerja in če bi se ustavilo tu bi bilo vse OK. Ampaj jaz vsako noč, prav vsako nekontrolirano praznim hladilnik.
Ali ima katera nasvet kako naj se zadržim (če ne dobim hrane ne zaspim več nazaj, včasih pa sploh ne vem, da sem jedla,…posledice hranjenja so vidne zjutraj, ko sem polna drobtin)???????
Res bom vesela vsakega nasveta, saj sem se zaklela, da ne bom kupovala večje konfekcijske številke.
Hvala!
karmen

Izprazni hladilnik. Če ne bo notri nobenih sirčkov, salamc, piškotov,…. jih ne boš jedla. Če pa boš ponoči pogrizla en korenček, tudi ne bo večje škode.

Lp, Ela S

Na nočni omarici imaš lahko kako jabolko. Poješ ga, preden vstaneš, pa ti tudi vstati ne bo treba!!!

Res je se strinjam z vama glede praznega hladilnika in jabolčka na nočni omarici, pa je stvar takale,….zaradi sina hladilnik ne more biti prazen,…zjurtaj rad kaj poje preden greva v vrtec (če mu jaz ne pojem prej ponoči), jabolčka pa prakticiram,…….samo vstanem vsako noč, ko tamal vpije, da ga lulat in potem , ko sem že pokonci,…….kar težko mi je, ko me hladilnik takoooo milo kliče 😉

Pozdravljena!

Tole izgleda resen problem, namreč, da včasih sploh ne zavedaš,da si jedla in te na to opozorijo šele naslednje jutro drobtinice…
Kaj ko bi se posvetovala z zdravnikom? Kajti po moje je tole resen psihološki problem, pa ne me narobe razumet, kajti možno je,da vse tole delaš podzavestno, kar pa je nezdravo…

Sem se že sama spraševala nekaj podobnega,……moj oče je vsako noč pa se tega ne zaveda,…….na to temo smo se zadnjič pogovarjali v službi (delam namreč v zdravstvu), pa so mi rekli, da je to samo moja slaba razvada, navada,……Nehat kadit mi je bila prava šala,….nehat jest pa,….

Moja mati jé ne da bi se zavedala samo v primeru, ko vzame neko tableto za pomiritev živcev. Takrat je kot mesečnik, se pogovarja, pa se ne zaveda ničesar. Ampak to je le takrat, ko poje to tableto, sicer je vse vredu z njo.
Po moje to pri tebi ni le slaba razvada, ker če se ne zavedaš kaj počneš…Raje se posvetuj s kom, ki se na to “spozna”.

Ali popiješ dovolj tekočine?
Naše telo velikokrat zaradi premalo tekočine “izklopi” občutek za žejo in ga nadomesti z “občutkom” za lakoto, ker telo tudi s hrano dobi tekočino.

Poskusi čez dan popiti vsaj 2-3litre vode (pri sebi imej zmeraj plastenko z vodo in kar naprej pij po požirkih.
Mislim, da boš že naslednji dan kar naprej žejna.

Mogoče bo pomagalo.

Lep pozdrav, Andreja

Pijem veliko premalo,……se bom začela “nacejat”, upam, da bo pomagalo 😉

Po mojem ti bo le volja pomagala. Ker to je navada, poznam jo – mene kar nese tja. Čaka te spopad same s seboj, ko boš sredi noči stala pred hladnilnikom, že z roko na ročaju – pa bo en šibek glasek rekel “neeeeee”, drugi, močnejši pa “EJ, ZAKAJ PA NE, KAR DAJ, SAJ BOŠ SAMO MALO TEGALE PA ONEGA – TI KAR DEJ, ČE TI PAŠE, BO ŽE PRAV”

In ko boš tam stala, boš morala zbrati toliko energije, volje, da se boš zasukala na peti in odvihrala ven (morda nastavi kozarec nečesa na mizo, hitro tisto popij in ven). In občutek, ko se boš ulegla nazaj v posteljo – bo neverjeten. Zmaga same nad seboj. Najslajša je.
Če ti kaj pomaga – vedi, da najbrž v istem trenutku kar nekaj žensk počne isto – in nekatere zmagujejo. Bodi še ti med njimi!

Drage “nočnojedke”!
Poskušajte razmišljati tudi takole:

vam je prav, če vas otrokec ponoči zbudi (ne glede na to, kako rada ga imaš)
Vam je všeč, da morate vstat in ga potolažit?
Najbrž ne preveč.
Tudi naše telo ponoči počiva in dajte mu že enkrat mir, da se bo naspalo…:-))))

Ne me vzet preveč resno, ampak morda bo pa kateri takole razmišljanje pomagalo.

Lep dan in čimmanj “tavanja” do hladilnika sredi noči.

Eeeee to sem rabla,…..brco v rit,….. kakšnega psihoterapevta no? ,……..bo on namesto mene stal in cepetal pred hladilnikom,….
Že nakajkrat mi je uspel obrat na peti, pa sem bila tako ponosna nase in že prepričana, da sem “ozdravljena”, klinc, pa me je naslednjo noč tako klical moj hladilnik, da ga enostavno nisem mogla pustit tako samega in polnega,…..
Eh, morebiti bi bilo bolje, ako bi hodila spat bolj pozno zvečer in bi potem spala kot “ubita” in moj želoček bi bil pač prazen,…….
če, ampak, morda, nekoč,…..;)

karmi, še nekaj – odkar zvečer telovadim (in to tako, da kar teče iz mene), potem še kar nekaj časa ne čutim kakšne lakote. Dodatno pazim, da se zvečer ne nacedim preveč vode in se zaradi tega ne zbujam sredi noči (zopet kriza – efekt hormončka sreče od telovadbe namrež že mine) – in spim do jutra. Če se že zbudim, pa lahko samo sklopim okice pa spim naprej (kriza je res, če moram vstati zaradi wcja)
Drž se!

Draga Karmi,
Popolnoma Te razumem, ker sem do nedavnega imela tudi sama enake probleme, samo s to razliko, da se je pri meni konfekcijska številka kar hitro povečala in sem si rekla STOP!

Imela sem navado, da sem za mojima dvema otrokoma pojedla vse .. ker mi je bilo tako škoda tiste pol banabe vreč v smeti, še celo gres sem postrgala s krožnika. In ponoči .. ko je bilo treba vstati (zaradi otrok) … mi je bilo že v navadi, da sem morala nujno čez hladilnik spet nazaj v posteljo!

In zdaj .. po enem mesecu … vse ostanke s krožnikov vržem v smeti (in mi NI PROBLEM .. in MI NI ŠKODA) .. ponoči ne hodim več v hladilnik!
Karmi, če mene uprašaš, je to samo stvar navade, razvade! En teden je bilo zelo hudo, potem ti pa tako PRAVILNO ravnanje pride v navado! In ko bo tebi prišlo v navado, ne boš mogla verjeti, da si včasih počela to kar počneš?! In s Tabo ni čisto nič narobe (ker se zjutraj vstaneš in se sploh ne zavedaš, da si ponoči jedla?!) .. Kaj pa ko pred televizijo pohrustamo celo vrečko čipsa … kar naenkrat je prazna vrečka .. mi pa se sploh ne zavedamo KDAJ?!

Veliko Sreče!

Elena, vrjemi mi vsak večer, prav vsak se odpravljam na steper,…res mislim nanj vsak večer, pa ne gre in ne gre,….

No na vse tiste ostanke sem pa kar lepo pozabila. Meni se zdi takoooo škoda metat stran na pol pregriznene piškotke, bananice, “makaronflajš” (včeraj sem kar čakala, da je pojedel, da sem napadla še njegovega – zanimivo sebi na krožnik naložim malo, res malo, sinu, ki je pa 10x manjši od mene tako porcijo, da reveža skoraj mine jest,….).
Hvala za nasvet,………..

hej, steper daj lepo pred TV, glej kakšen filmček ali si širi obzorje na Nacional Geografic ali Discovery – in hop-hop! Jaz si najraje dam kakšen video….zadnjic sem prekolesarila cel Dnevnik Bridget Jones, da ne vem sploh kdaj……

Elena, hvala ti, tale misel je mene ponesla skozi eno noč, ko nisem jedla! Tisti zadnji stavek namreč. Hvala!

Meni je pomagalo, da sem zvečer po treningu jedel beljakovnski obrok (jajce, meso,) plus kruh, zelenjavo.

Če pa je do spanja minilo preveč časa, sem pred spanjel pojedel 5 orehov (lahko lešnike, mandelne…) – surove, ne pražene – zdrava hrana…

In ponoči sem lepo spal do jutra…

by
ps: ja, pa vodo sem pil…. glej tudi.
dobra stvar – glej tudi pod rubriko HUJŠANJE.

New Report

Close