Najdi forum

brazgotine

Pred 4 meseci sem imela operacijo, zdravnik se je pri pregledih omejil na funkcionalno plat zadeve, mene pa zanima tudi lepotna, na katero ni dal odgovora. Brazgotine sem po zacelitvi ran mazala s kremo Kontrakel, ki so jo priporočili v lekarni. Na limfni drenaži pa mi je terapevtka rekla, da po Kontrakelu lahko pride do rasti “divjega mesa” in res imam ponekod že dvignjeno rast nad brazgotino. Zato mi je priporočila gel obloge za kožo Silipos, ki vsebujejo mineralno olje in se jih nosi 12 ur, 12 ur pa koža počiva. Potem sem od nekoga tudi pristojnega dobila še tretjo povsem nasprotno informacijo. Vesela bom nasveta iz prakse.
Hvala. Lepo pozdravljeni, Laneja

Pozdravljeni

Brazgotine po kakršni koli rani tudi po kirurški zorijo vsaj leto do dve.
Na proces zorenja in s tem izgledom brazgotine lahko vplivamo z vztrajno masažo, z proitbrazgotinskimi kremami (naprimer kontrakel, kontraktubeks, cosmerba…), s silikonskimi oblogami, z oblogami iz mineralnih olj, s pritiskom, z uporabo določenioh protivnetnih zdraviol ( koritkosteroidi), z lsersko terapijo, z uporabo silikonskih mazil, cinkovimi obliži itd 🙂 s dodatnimi kirurškimi posegi in z različnimi kombinacijami le teh.
Načina kako zdravite brazgotino sta primerna in si ne nasprotujeta.

Brazgotina se v procesu zorenja preoblikuje včasih raste se izboči, menja barvo predvsem pa traja. Potrebno je biti vztrajen in dosleden. S tem soežete najboljši možni rezultat, ki pa včasih še vedno ni všečen.

Če vas brazgotina skrbi svetujem pregled v naši ambulanti.

Lep pozdrav

Aleš

pozdravljeni, po operaciji prsi na onkološem , je na koncu šiva ostala bulica kože, ki spominja na dodatno bradavico. Dvomim, da bo to tudi po letih splahnelo, zato me zanima če se to da urediti z estetsko kirurgijo in če mi ta poseg krije zdravstveno zavarovanje. Moti me, ker je tvorba izven območja nedrčka v notranjem delu prsi.
Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni, najverjetneje gre za t.i. “dog ear”, po slovensko “pasje ušesce”, ki včasih ostane na koncih brazgotin, in se ga ga da z majhnim kirurškim posegom v lokalni anesteziji enostavno odstraniti. Če je od posega preteklo več kot 6 mesecev, je verjetnost, da bi izginilo samo, zelo majhna.

Dvomim sicer, da vam bodo zadevo odstranili na napotnico, lahko pa poizkusite vprašati.

Z lepimi pozdravi,

Igor Višnjar, dr. med., spec. plastične,  rekonstruktivne in estetske kirurgije

Klinika Višnjar

Klinikavisnjar.si

Igor Višnjar, dr. med. Estetska klinika Višnjar Murgle Center Cesta v Mestni log 55 1000 Ljubljana Tel. št. +386 41 776 000 www.klinikavisnjar.si

New Report

Close