Najdi forum

Dohodnina – kaj če se zmotiš?

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede dohodnine. Oče je skrbno izplolnil svojo dohodnino, ampak kasneje se je izkazalo, da le ni bilo tako skrbno … namreč pri olajšavah je znesek, ki bi sicer moral priti pod neke olajšave za zdravstvene namene (ne vem točno), je vpisal pod okence, kjer gre za razna umetniška dela itd. In to je seveda zelo narobe, če bi šli oni dejansko preverjati kakšne račune itd. o tem, kaj smo mi umetniškega kupili, pa seveda nismo nič. Ali takrat pomaga le “Oh joj, a smo se zmotili???” ali je to kako popravljivo? Se je za bati, sekirati?

Upam, da ne 🙂

Hvala za pomoč.
Twiggy

Jaz pustila stvari tako, kot pač so! Če ga bodo klicali na davčno ( kar je zelo malo verjetno), bo tako prinesel s seboj račune, ki pač spadajo pod drugo rubriko, saj ni nič goljufal. Nič ne skrbi in lep dan ti želim!

Po mojem tud ne bo hudga, če bo šele potem razjasnil, da je bila pomota. Ima zelo malošans, da ga pokličejo. Itak pa je čist vseeno pri kateri rubriki imaš splošno olajšavo. V denarju (doplačilo, povračilo) ni nobene razlike.

Brez skrbi. Tudi, če ga pokličejo ne bo zaradi tega nič narobe. Vem iz lastnih izkušenj. Naši dacarji na splošno sploh niso taki bavbavi kot mislimo.

Ves, tudi meni se je ze pripetila zaradi premajhne pozornosti napaka in sem vpisala otroka v rubriko ( dusevno in telesno prizadet otrok…). In glej vragca, kako sem debelo gledala, ko so me pozvali na davkarijo, naj predlozim se odlocbo CSD o invalidnosti otroka!!!
Pa sem lepo prisla na razgovor, pogledala v svoj formular, se opravicila zaradi napake, precrtala, prenesla vpis v drugo rubriko in to brez problemov…Sem se se opravicila, ja….Ampak so mi dejali, da tudi ni greh se zmotiti! Predvsem pa brez panike! je rekel Svejk…
Lep dan se naprej in ne sekiraj se za to! LP

vsak se lahko zmoti, jz mislim da je hujša “zmota”, če dohodnine sploh ne oddaš!!! Pol pa malo težje rečeš Ups, sem se zmotil!

Hm.
Ko sem pred leti tudi sam napravil napako in sem poklical, kaj sedaj, ni bilo nobenega sledu o prijaznosti. Vse skupaj je bilo precej komplicirano, je pa res, da sem to urejal na upravni enoti vič rudnik.

Res je, ker se to ze steje za tezji prekrsek, ki tudi kar nekaj stane! 🙂 LP

New Report

Close