Najdi forum

Pozdravljeni!
Na vas se obračam z enim vprašanjem in sicer: S partnerjem živiva sama z otrokoma v hiši, ki je bila last moje drage babice. Finančno nama starši ne pomagajo in tega niti ne zahtevava. Vprašanje pa je ali je mož dolžan finančno pomagati svojim staršem (imata pokojnine); živijo namreč v skupnem gospodinjstvu z družino moje svakinje?
Mož meni, da mu jaz preprečujem njegovo namero pomoči. Mislim, da je njegova dolžnost pomagati samo staršem( finančno ali kako drugače). Nama namreč ne starši ne svakinja ne pomagajo, ker “nimajo”, in tudi njihove pomoči ne bi želela.
Kaj menite?
Hvala za odgovore!

Ne, mislim, da če imata pokojnini ni potrebe po finančni pomoči, saj mladi bolj potrebujete denar, kot mi starejši. Je pa prav in lepo, če jim pomaga (ali pomagata) pri delu, če ga imajo in tega ne zmorejo sami in da jih obiskuje, saj je njihov otrok.

Hoj Doroteja!
Iz tvojega pisma ni mogoce razbrati, zakaj naj bi jima financno pomagal, ce imata oba dohodke…Dobro, mogoce nimata dovolj visikih? Imata kaksne posebne potrebe? Obicajno je tako, da clani skupnega gospodinjstva tudi “dajejo na kup” tako ali drugace del ali celotne skupne prihodke…Kaj je s tem? Kaksno vlogo ima tu tvoja svakinja? LP

Kakršnakoli pomoč moža je povsem stvar njegove dobre volje, čeprav obstajajo tudi nekateri pravni hakeljci, ki pa tule skoraj zagotovo ne pridejo v poštev.

Tudi jaz se sprašujem, zakaj bi jima pomagal, če imata svoje pokojnine. Nikoli nisem proti, če jima pomaga z delom, če imajo slučajno kmetijo, da bi jim pa pri dveh penzijah pomagal z denarjem, pa ne vidim smisla, razen, če imata kakšne posebne potrebe, kot je že omenila Ponca.
Če živita v skupnem gospodinjstvu s tvojo svakinjo, naj jima pomagata kar onedva. Ne vem pa, ali živijo v hiši, bloku, v lastnini moževih starših – kakšno je razmerje – bodi bolj natančna.

Lp

Le zakaj e jeziš, č mož hoče pomagati svojim. Najbrež jim ni lahko, ker drugače tudi mož ne bi čutil potrebe pomagati jim, Verjetno imata zelo nizke dohodke. Ali sta brat in svakinja zaposlena?

New Report

Close