Najdi forum

Pozdravlejni!
Zanimajo me vaše izkušnje in mnenje o tem. O zdravstvu in zdravnikih se zadnje čase precej govori. Saj, če je človek zdrav, lahko presliši, če pa zboli ali zboli nekdo od njemu dragih pa takoj nastopi problem in vidimo vse napake.Ker napake so!
Mojemu očetu so konec leta vstavili kateter za odvajanje seča iz mehurja. Ima močno povečano prostato, opravili so mu še en kup preiskav in našli precej zadev poleg povečane prostate.
Star je 77 let. Do sedaj ni bil nikoli resno bolan in k zdravniku ni hodil. To je prva
njegova resnejša izkušnja z obiskovanjem specialistov. Ker težko vozi avto, sem pri večini obiskov in pregledov pri zdravniku bila zraven.
Kakšno neprijaznost in razočaranje sva doživela na urologiji na lj.polikliniki. Polna čakalnica v glavnem starejših ljudi (moških). Neprijazne sestre! Če jih želiš kaj povprašati, ti v roko porinejo list z navodili za uporabo in obrnejo hrbet! Preberi si!
Si predstavljate starejšega človeka! Do zdravnika sploh nisem prišla, da bi ga povprašala, kako je z očetom! Oče pa slabo sliši in tako ali tako ni vedel nič povedati, niti to, kam naj gre na pregled, niti kdaj naj ponovno pride na kontrolo…
Moški, ki je za očetom čakal na pregled je bil invalid na vozičku in je trpel strahotne bolečine (vsaj izgledalo je tako). Kričal in razbijal je po vratih ordinacije
in želel govorriti z zdravnikom! Niso mu odprli, sestre so hodile mimo njega in ga ignorirale! Kako neprijetno je bilo to za čakajoče in ne samo za bolnika!
Oče je naročen na operacijo . Po navodilih s poliklinike bi ga morali operirati že v februarju. Ko sem telefonsko preverjala datum operacije, so mi odgovorili, da še
najmanj en mesec ne bo nič, ker so sedaj imele prednost transplantacije! Potem pa spet pokličite! Zakaj potem napišejo, da se čaka dva meseca?
Občutek imam, da čim starejši je človek, bolj jim je vseeno zanj! Pa sa so starejši tako ali tako navajeni potrpežljivo čakati, mar ne!? Čeprav so ti ljudje delali štirideset in več let in ves čas oddvajali denar za zdravstvo! Pa saj prijazne besede se tako ali tako ne da kupiti!
Tako . Samo malo duška sem si dala. Ker sem jezna in razočarana nad njimi!

Hoj Hcerka!
Prebrala sem tvoje pismo…Nimam besed, le idejo, da vpisi to isto zgodbo v Pritozno knjigo, ki so ti jo dolzni dati v vsaki zdr. ustanovi. V kolikor v roku 15 dni ne bos dobila kakrsnegakoli pojasnila pristojne osebe pa se obrni na predstojnika Uroloske klinike s pismom. V pismu napisi, da si dogodek ze opisala v Pritozni knjigi…Dolzni so se ti najmanj opraviciti….
Se ena izkusnja vec, kako si nekateri v zdravstvu “pripisujejo” sami sebi famo bogov v belem…In najbrz bi morali biti bolniki tam zaradi njih, kajne???
Ma, zelim ti, da cimprej dozivis kaksno nasprotno izkusnjo potem, ko…..
LP

Po mojem mnenju, da je sester veliko premalo. Ni pa seveda prav, da se tako ignorantsko obnašajo, čeprav imajo veliko dela.

Če bi dali zdravnikom nižje plače bi morda lahko zaposlili več sester pa bi bila zadeva rešena.

Tako pa si gospodje delijo velike zneske in verjetno še kako kuvertico dobijo sem pa tja od kakega pacienta (že videl na lastne oči).

Kaj čmo…

Naj dodam še svojo izkušnjo.
Po zlimu kolka so mi vstavili neko železje (pred 6 leti), ki naj bi ga po enem letu odstranili. Trikrat so me prenaročili in ko bi končno prišle na vrsto, me je zadela kap. Rekli so, da sedaj moram počakakti najmanj še šest mesecev. Ko bi spet prišla v poštev opercija (odsranitev vijakov), sem dobila raka, sledila je operacija rak , po enem letu ponovitev raka , spet operacija i.t.d., tako , da za odstranitev vijakov splon nimam več možnosti, čeprav vsak zdravnik pravi, da morajo vijaki po enem letu proč. Le kako, ča te najprej tri leta prenaročajo in ti odvzamejo vsako možnost ravno tisti, ki so zato poklicani!

Draga Gaia!
Res imas gromozansko smolo. Zdrzi s svojo voljo se naprej. S tem tvojim problemom glede odstranitve vijakov je pa tako, da so morda zdravniki ravnali kar prav, ko so odpravljali v prvem planu bolj hudo nadlogo in pustili za kasneje manj hudo….Ce te potolazi kaj moja izkusnja iz nase druzine: sorodnik je imel spiralni zlom golenice. Po nekaj letih, ko naj bi mu vijake odstranili, pa se je ugotovilo, da so le ti v veliki kolicini prerasceni s kostno maso…In ker ni imel pravzaprav nobenih vecjih tezav zaradi “tujkov” se je tudi odlocil, da jih enostavno nosi cez svoje zivljenje naprej….In tako jih ima po dpetindvajsetih letih se vedno notri….In to brez kakrsnihkoli tezav.Tudi taksna opracija, kakor je odvzem vijakov, je namrec zelo zelo zoprna…. Zdaj pa prosim, da ne jemljes to kot pravilo….To je bil le en specificen primer. V tvojem primeru se pac posvetuj z otropedom, kako kazejo tvoje slike, kaj je nujno in kaj ne…Saj ves, vsakdo reagira na svoj nacin na svoje “tujke”….
Sicer pa drzim pesti, da zmagas! Pogumno naprej in ne daj se!!! LP

New Report

Close