Najdi forum

žlahta za soseda?

Prosim za vaša mnenja. Naša mlada družinica trenutno živi v svojem stanovanju v hiši staršev, vendar je stanovanje za naše potrebe premajhno in si bomo zato postavili svojo hišico. Varianta je, da si jo postavimo cca 300 m od hiše, kjer žive starši, vendar, ker je posestvo staršev precej veliko, se zna zgoditi, da si bosta hišico v bljižini postavila še brata (morda pa njjihovi potomci, saj sta trenutno že naseljena drugje). Jaz nisem pristaš, da imaš žlahto za prvega soseda, čeprav se trenutno z obema družinama razumemo. Je pa še varianta, da posestvo v celoti prevzamemo mi in izplačamo brata, vendar – potem nam zmanjka denarja za hišico…
Naj si raje že danes kupimo parcelo čisto drugje?… Seveda se zna potem zgoditi, da bosta starša na stara leta sama na posestvu… Kaj nam je storiti???

Hvala za odgovore!

dedič

na svoje!

300 m od starih staršev je pa res “nasvojem”. Kar korajžno! Delajta na tem da se
boste razumeli in pomagali drug drugemu! Pod isto streho pa zna biti bolj delikatno, vendar vi ne boste, kot praviš. Jaz sem za; če moje mnenje seveda sploh kaj pomeni.

Dedic, le ti poznas vse svoje sorodnike do obisti. In ce ste fer eden do drugega, si radi priskocite na pomoc, se znate ob problemih pametno dogovarjati…..Zakaj pa ne? Lahko se bos odselil na povsem drugo lokacijo, pa dobil hudicevo zlehtnega soseda, ki ti bo non stop tezil ali celo kradel, te vlacil po sodiscih ze zato, ker bos stopil na “njegovo cesto” ali kaj vem se vse….Kaj se ve?
Le ti najbolje poznas svoje najblizje. In ce se sporazumete o tem, kako naj bi izgledali vasi dobrososedski odnosi, zakaj pa ne? LP

V gostih naseljih imaš v razdalji 300 metrov postavljenih 10 hiš. In med tistimi desetimi je gotovo kdo, s katerim se ne razumeš. Torej tudi v primeru da postavita brata svoji hiši, to pomeni kar spoštljivo razdaljo, zato res ne vidim kakega problema. Seveda pod predpostavko, da ti oče prej tisto zemljo kjer boš gradil podari in jo uradno vpišete kot svojo last. Ker, če si boste trije delili en vrt, potem verjemi, da se boste slej ko prej zaradi njega skregali.

Čim dlje od žalhte živiš, tem boljše.

Poznam take in drugačne štorije (tudi o kreganju po tistem, ko je bilo v prijateljskem vzdušju vse lepo razdeljeno in razparcelirano); Precej je odvisno tudi od drugih okoliščin (konfiguracija terena, bližina trgovine, šole, vrtca, avtobusa, …). Če bi ti uspelo, da bi bil kljub temu, da si v “klanu” dovolj na samem (t.j., da tvoja parcela ne daje take ali drugačne služnosti drugim parcelam, pa da so voda, elektrika, kanalizacija … že razpeljani, …), verjetno ne bi bilo slabo. Vedi pa, da boš moral v prihodnosti verjetno zaradi ljubega miru še marsikaj požreti; prav tako pa tudi v primeru, če greš drugam (a tako, sedaj pa ti mi nismo več dovolj dobri, …).

Predvsem vsi skupaj dobro premislite in se odkrito pogovorite, pa veliko sreče!

New Report

Close