Najdi forum

invalidska upokojitev

Ali lahko oseba, ki je bila invalidsko upokojena opravlja kakšno delo (npr. varovanje otrok). Če ne sme, kakšne so sankcije. Vsako mnenje bo dobrodošlo.
Lep pozdrav!

Ne sme. Sicer pa, če se invalidsko upokoji najbrž ni sposobna za delo. Sploh ne čuvanje otrok, ki je precej težko in odgovorno delo.

Kakšne so sankcije pa ne vem. Pozanimaj se na Zavadu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Ce mislis na zaposlitev, ki je nekje registrirana, potem je odgovor NE. Si pac nesposobna za svoje in tudi za kakrsnokoli drugo delo v polnem ali skrajsanem del. casu.
Ce mislis pa delato na crno, pa je vse odvisno od tvoje delovne zmoznosti za varovanje otrok…Odvisno od tega, kako si zdravstveno prikrajsana in ali zmores z vso odgovornostjo opravljati tako pomembno delo kakor je cuvanje otrok. Da je cuvanje otrok hudirjevo naporno in odgovorno delo, ti je ze odgovorila Salome….
Ce to zmores v polnem ali v krajsem casu od polnega in gre za delo na crno pa bos vedela le sama in s polno odgovornostjo na svojih ramah…..LP

Mene pa zanima, kako se ti je uspelo invalidsko upokojiti, če misliš, da bi še lahko delala.
Pozdravljena!

Ne gre zame, ampak za mojo svakinjo. Upokojili so jo po približnu letu dni bolniškega staleža. Imela je težave z oteklimi sklepi in po dolgotrajnem zdravljenju brez bistvenih izboljšav, so ugotovili, da ima mišično distrofijo (ima jo tudi njen oče). Po enem mesecu je že bila upokojena. Kot zanimivost naj povem, da ni zdravniku nikoli niti z besedico omenila, da bi si želela upokojitve.Sedaj je njena bolezen očitno v fazi mirovanja, ker večjih težav trenutno nima.

Vprašanje je bilo bolj retorične narave. Razmišljala je o tem, kaj bi bilo, če bi…..Zadevo sem ji sicer takoj odsvetovala vendar je želela slišati ali prebrati še kakšno mnenje.

Stara je 35 let, ima dva šoloobvezna otroka in moža zaposlenega v podjetju, ki izplačuje minimalne plače. Popolnoma jo razumem, da ji je ob stalnem pomanjkanju finančnih sredstev in presežku časa, prišla na misel ideja, da bi morda lahko kaj več prispevala v družinski proračun. Strinjam pa se, da je ideja o varstvu otrok res slaba. Povedala pa bi še to, da je bila dokler je bila zdrava pravi deloholik in ji je zaradi tega še težje, ker se v dani situaciji počuti precej nekoristno.

Lp Vesna

Pozdravljena Salome!

Lepo te je spet brati tu na forumu. Si se kar malo skrila in potuhnila he he he….

Oglasi se še kaj.

LP

Glede na to, da ima mišično distrofijo bi omenjeno delo verjetno zelo težko opravljala. Zato naj se raje ne podstopa v kaj takega. Je čuvanje otrok le velika obremenitev in odgovornost. Se strinjam s Salome.

New Report

Close