Najdi forum

odvajanje od kajenja

Glede na to, da želim opusti kajenje, me zanima, če ima kdo od vas osebne izkušnje s storitvami Centra za odvajanje odvisnosti od kajenja. Sprašuje zato, ker je zadeva precej draga – 54.000 SIT za 20 minut akupresure ušes in nekaj vrečk čaja za razstrupljanje telesa. Če me pokličete na telefon 041/307186 vas pokličem nazaj. lep pozdrav in hvala, Ksenja

Za konkretni center ti ne bi znala nic povedati. Imam pa izkusnjo, ko sem imela nekaj seans z akupunkturo in akropresuro za odvajanje kajenja. Niti pri meni, niti se pri nekaj mojih znancih ni bilo uspeha…Pa najbrz zato, ker nasa “psiha” ni hotela sodelovati in si globoko v podzavesti nismo zeleli pravzaprav opustiti te razvade….Zal! Tisto o pitju cajev pa: Seveda moras ob opuscanju kajenja tudi pospesevati izlocanje nikotina s pomocjo pitja tekocine, pa naj si to bodi voda ali caj…In se pogosto tusirati. In se veliko rekreirati na svezem zraku….Vse to naj bi bila teorija….Zdaj pa cakam se na druga mnenja, tako kakor ti….LP

Se pridruzujem mnenju Ponce.Ce si trdno odlocena in bos pri akopunkturi sodelovala, ti bo uspelo, ce ne pa ne. Isto velja brez akopunkture. Ce si trdno odlocena, ti bo uspelo.V psihi moras imeti, da si brez cigaret bolj zdrava, da lazje dihas, lepse disis, se lazje gibljes in premagujes napore, imas vec volje za sprehode po svezem zraku, telovadbo in razgibavanje, saj te bo kar razganjalo od novo pridobljene energije.Ne ustrasi se, ce bos v zacetku pokasljevala, pljuca bojo dobola nov prostor za ciscenje.Veliko uspeha
Alenka

Meni je uspelo pred dvema letoma. Vendar me še danes tu in tam odnese v tiste “nore” čase, ko sem sedela v kafiču, pila kavico, klepetala in kadila, kadila…
Odvajanje je peklenska muka, jaz sem se odvadila na ta način, da sem vedno, ko sem imela krizo, rekla, da to nisem jaz, da je to le kemija in da je moj um sposoben preseči fizične reakcije. No nekaj podobnega. Skratka, zelo težko je, vendar pa je potrebno vztrajat, vsak trenutek, ko zdržiš, si korak izven začaranega kroga. Kompenzirala sem tudi z žvečilnimi, najprej mešanico nikoret in navadnih ( ker so nikorete ogabne ), Potem sem pol leta vztrajno žvečila navadne. No, tudi to je prešlo.
Zdaj obstajajo že tablete – povprašaj v lekarni, ki delujejo na drugačen način, kot nikorete, vendar je osnova vsega VOLJA in VZTRAJANJE.
Mnogo uspeha ti želim!
L.p.
I.

Vzemi zadevo takole….

Dejstvo je, da vse več moških ne kadi….

Dejstvo je, da nekadilcu ni prijetno poljublljati ženske, ki ji iz ust smrdi po dimu… (tako se to čuti.. verjemi)

Ko boš videla dobrega tipa… pomisli, morda se bo nakremžil, ko te bo zavohal…..

Pa ti bo takoj lažje nehati :))

Roman, mogoče je pa že poročena. 🙂

Meni, čisto resno, tu nekaj ni jasno. In sicer: Ponca, ti trdiš, da je dobro zaužiti čimveč tekočine, da se telo pospešeno razstrupi. Seveda, to je zmeraj dobro, tudi, če ne kadiš. Ampak glede na vse tiste čigumije, ki vsebujejo menda nikotin (vem samo iz reklame), mi je nekako čisto logično, da je po dolgotrajnem kajenju za organizem šok, če vase kar naenkrat neha dobivati svojo dozo. Pa potem to malo rešiš s čigumiji. Nekaj podobnega kot metadon, se mi zdi. Seveda ta v druge namene. Ampak gre pa za isti princip, mar ne? Zdaj pa, če ti pospešeno odvajaš nikotin in telesa (oziroma tisto, v kar se v telesu razkroji ali sintetizira ali kaj vem kaj), to pomeni, da je šok za telo še večji. Se mar motim? Dajte, razložite mi tole.

Janja,
Meni je zdravnica, ko sem bila vkljucena v tisti akupunkturni program, razlagala, da ima strastni kadilec se kar nekaj cas ob odvajanju v telesu zalogo nikotina. Vse je spet odvisno od stopnje nikotiniziranosti. Ce naprimer zivis se s kaksnim kadilcem in pasivno vdihavas se “njegov” nikotin v zraku, je zadeva se bolj tragicna. Kopici se ti tudi na kozi, laseh, povsod skratka. In ostalo, kar je “tvoj produkt” v notranjosti telesa….
Zdaj pa tista grozna abstinencna kriza…Nastopi ze, ce zmanjsujes recimo na polovico svojo dnevno dozo, le da v bolj blagi obliki, kakor bi bila ob popolnem prenehanju naenkrat….Nikotin naj bi izlocala tudi koza s potom, zato je dobro odplakniti ga…Pa tudi v urinu ga menda izlocamo….
Tako menda s pomocjo pitja in pogostejsega tusiranja “zmanjsujemo” dozo obenem z odvzemanjem cigaretk….
Nekateri navajajo, da je postopno odvzemanje manj kruto za organizem (ja, tako kot naprimer “metadonski” nadomestek…), vendar je mogoce tezja pot, ker potrebujes mocno samokontrolo. Drugi spet trdijo, da je lazje “presekati”….Individualno zdravljenje pac…. Jaz bi naprimer tezko prenesla ob vseh dnevnih obremenitvah carski rez…. Pravijo, da moras pac tudi vonjalne celice navaditi na drugacen vonj…. Kaj jaz vem…Bi bilo zanimivo izvedeti kaj vec od nekoga, ki je ze uspel s taksnim sistemom do konca premagati ta svinjski…..
Jaz namrec se nisem, ceprav bi bilo vrazje dobro…..LP

Jaz sem se jih sama odvadila ( 1. aprila bo dve leti) in sem na to zelo ponosna. Vendar sem imela to srečo, da sem zanosila in zato prenehala. Nisem imela krize in ker sem bila noseča je bila to velik plus za mene, da mi od začetka itak niso dišali. Pol pa še slabo vest bi imela. Pa še mož je že leta pred mano nehal, tako da v stanovanju ni nihče kadil in je lažje. Imam pa prijateljice, ki vse po vrsti kadijo, akj kadijo jejo jih… In sem se kar nekaj časa izogibala obiskom. Zdaj mi je vseeno, le ko gremo kam skupaj vem domov tako prismrdim, da moram vse cote vršti na balkon.
Upam, da ne poskusim nikdar več. Škodljivo je za zdravje, za denarnico in smrdiš ko kuga. Res sem vesela, da sem ven iz tega.Veliko sreče….

Hoj! Cestitam ti, da si zmagala! Res pa si priznala, da ti je bilo lazje zaradi mocnega motiva…To je verjetno najpomembneje pri vsej stvari…LP

Ja saj to sem mislila, ker prej sploh nisem imela volje, da bi nehala. Še poskusit se mi ni dalo, ni blo volje. Danes po dveh letih sem pa tako huda na cigarete…….
Probaj!

Moj mož je šel v ta center, pa ni pomagalo. veselo kadi naprej. Zdaj mora pa iti še petkrat tja, da mu bo vrnil denar.
Tako pravi ta zdravnik, da če po petih seansah ne nehaš, ti vrne vse stroške, razen za zdravila.

Mogoče najdeš kaj koristnega, moj nasvet pa je: Odloči se v sebi in stoj za tem kot kamen. Potrudi se vsak dan zase, da si brez cigareta – vsak dan posebej premagaj, nikoli ne glej naprej v čas, koliko dni še…. vsak dan posebej si reci : ta dan moram prebiti brez cigaret in tako naprej….

srečno lala

Bila sem strastna kadilka. Kadila sem vedno in povsod, najrajši pa zvečer v postelji !!!
Potem me je slučajno na daleč srečala pamet in sem se vključila v program Da, opuščam kajenje, katerega nosilec je CINDI Slovenije ter ga izvajajo v mnogih zdravstvenih domovih po Sloveniji. Pristopila sem k programu ter z zadovoljstvom ugotavljam, da sem pričela drugače razmišljati o kajenju, izobraženih kadilkah na odgovrnih delovnih mestih, bitjih, ki so prepojena s smradom ter naj bi kot taka vzbujala poželenje(!!!), ….
V teh delavnicah, ki potekajo enkrat tedensko pet tednov smo se v skupini veliko pogovarjali o vzrokih, odvisnoti, prehrani, motivaciji, obvaldovanju stresa, itd. Kar pa je najpommebnejše, čas mine izredno hitro, domov pa se vrneš s povsem drugim pogledom. Kljub vsemu še vedno nisem povsem nehala kaditi, vendar pa mi je uspelo delno spremeniti način življenja (ne kadim v službi, avtu, cigareta me ne privlači čeprav vsi okoli mene kadijo,…) in pokaditi 5 krat manj na dan (3-4 cigarete). Očitno še nisem zadosti pametna, da bi se lahko videla kot nekadilko.
Priporočam vsem, ki sami nimajo zadosti moči za ta korak, poleg tega je pa še brezplačno.
O omenjeni delavnici lahko več izveš v najbližjem zdravstvenem domu.

LP, urš

Vsem, ki bi se radi odvadili kajenja svetujem knjigo Alana Carr.ja. Končno nekadilci. Tam boste zasledili vse kar vas zanima. Povdarjeno pa je, da je večji problem psihološka odvisnost od cigaret, kot pa dejanska telesna odvisnost. Ker če bi bili res tako strašansko telesno odvisni, bi se ponoči zbujali in kadili, pa se to le redkdo.Tako brez cigarete zdržite tudi do 8h. Probajte enkrat pokaditi cigareto do konca, da spremljate vsak dim ki ga vdihnete, zavedno, in boste dejansko videli ali vam to res ugaja, ali je le neka grda navada.

Veliko uspeha pri odvajanju.

Mislim, da je akopunktura zelo draga, pa tudi nekoristna. Samo odločiti se morate, da boste prenehal kaditi. Pa ne reči, da ne morete, ampak si raje rečite, da nočete. Odločitv je v vaših rokah in vi ste tisti, ki odločate kaj boste storili. In odločitev sprejmite takoj ne jo prelagat na jutri, ampak si rečete ne kadim (več) in stvar je opravljena, in vsakokrat ko bost pomislili na cigarete, misli takoj preusmerite. SAMO ODLOČIT SE JE TREBAPonca je pisal/pisala:
>
> Za konkretni center ti ne bi znala nic povedati. Imam pa
> izkusnjo, ko sem imela nekaj seans z akupunkturo in
> akropresuro za odvajanje kajenja. Niti pri meni, niti se pri
> nekaj mojih znancih ni bilo uspeha…Pa najbrz zato, ker nasa
> “psiha” ni hotela sodelovati in si globoko v podzavesti nismo
> zeleli pravzaprav opustiti te razvade….Zal! Tisto o pitju
> cajev pa: Seveda moras ob opuscanju kajenja tudi pospesevati
> izlocanje nikotina s pomocjo pitja tekocine, pa naj si to
> bodi voda ali caj…In se pogosto tusirati. In se veliko
> rekreirati na svezem zraku….Vse to naj bi bila
> teorija….Zdaj pa cakam se na druga mnenja, tako kakor
> ti….LP

Hvala za vzpodbudo in lepe zelje! LP

ZAKAJ NEHATI KADITI,KAKO NEHATI KADITI, KDAJ NEHATI KADITI S KOM ALI S ČIM NEHATI KADITI…..na vsa ta vprašanje se poizkušajo najti pravi odgovori.Medtem ko iščemo odgovore na ta vprašanja kadimo cigareto za cigareto in govorimo SAMO ŠE TA POL PA KONEC….HAHAHA- patetično! DRAGI MOJI POTREBNO SE JE ODLOČITI PRI SEBI IN TRDO DELATI ZA VSAK DAN BREZ CIGARETE.

Ne kadim že več kot 16 let, čeprav sem bila zelo strastna kadilka (min. tri zavitke na dan). Kajenje sem opustila na način, ki so ga uporabile že tri moje prijateljice pred menoj, ki se med seboj niso poznale, a so mi vse tri svetovale enako: zjutraj sem preskočila prvo cigareto in si rekla, da bom prižgala n.pr. ob 8,00. Ko je prišla ta ura, sem prvo cigareto prestavila še za eno uro. Ob 10,00 sem si rekla, da bom pokadila prvo cigareto doma…,doma pa sem si rekla, da bom spet kadila jutri. Mislim, da je najhuje, ko si rečeš, da ne boš počel nekaj, kar rad počneš, ko si cigareto dobesedno odtrguješ “od ust”. Meni je pomagalo to, da sem si ves čas govorila, da BOM kadila…., a ne bom SEDAJ. Po štirinajstih dneh sem imela občutek, da v življenju nisem pokadila nobene cigarete. Ksenja je pisal/pisala:
>
> Glede na to, da želim opusti kajenje, me zanima, če ima kdo
> od vas osebne izkušnje s storitvami Centra za odvajanje
> odvisnosti od kajenja. Sprašuje zato, ker je zadeva precej
> draga – 54.000 SIT za 20 minut akupresure ušes in nekaj vrečk
> čaja za razstrupljanje telesa. Če me pokličete na telefon
> 041/307186 vas pokličem nazaj. lep pozdrav in hvala, Ksenja

Ko berem kakšne težave ste imeli z odvajanjem se sama sebi čudim, kako mi je lahko uspelo tako brez težav. Kako vem, da mi je uspelo? Ker ne kadim od 1.2.2001. Bilo pa je brez priprav ali načrtov. Z družbo smo šli ven in sem se kar naenkrat zavedla, da verižno kadim (vsi okrog mene so tudi). Pa sem si rekla, da bom naslednjega čez 10 min, ko je minilo 10min sem rekla, da če sem lahko zdržala 10min lahko še 10min. Skratka tisto noč nisem pokadila nobenega več. Drug dan sem si rekla, da če nisem na žuru prižgala zakaj bi, ko sem sama. Zanimivo pa je, da sem še kakšne pol leta nosila škatlico cigaret v torbici, saj si nisem nikoli zabičala, da ne bom več nobenega prižgala. Tako sem samo prestavljala trenutek do cigareta. Pa sta minili dve leti. Res pa je tudi, da sem nehala kavo piti in sem pila kar kakšno leto pravi čaj. Kava brez cigareta ni bila tista prava… 🙂 Še danes si velikokrat rečem, da je bil pravi užitek jutranja kava in cigaret. Ne vem kako naj razložim, vendar bi takoj ponovila ta jutranji ritual, če bi sama sebi verjela, da bo to edini cigaret v dnevu. Ampak si pač ne zaupam, ker mislim, da bi po par mesecih spet pristala na škatli in več na dan. Tako se mi mogoče zgodi 1x na mesec ali celo redkeje, da mi cigaret zadiši (običajno v večji družbi in v kombinaciji z alkoholom…:) ), ko pa naredim tisti prvi dim ugotovim, kako je to zanič. Mogoče pa me spomin na užitke ob prvem jutranjem cigaretu in kavici ne bo nikoli zapustil. Kdo ve? Vendar želje ni nikoli bilo. Sedaj je le še zavestna odločitev :))

New Report

Close