Najdi forum

Zanimajo me vaše izkušnje glede “dopustovanja”. Poročena sem z možem, ki ima do svojih staršev uro in pol vožnje z avtomobilom. Živiva namreč v bližini mojih staršev. Približno vsake dva meseca se mož odpravi s sinom na tridnevne počitnice k staršem. Jaz z mlajšim sinom ostanem doma, zato ker tri dni tam nimam kaj početi pa tudi prostorsko so bolj utesnjeni. Zanima me, kako vaši možje odhajajo k staršem in ali tudi tam “dopustujejo”?
Hvala za odgovore!
Mija

Mislim, da tvoj mož pretirava. Popolnoma dovolj bi bilo, da bi se vsi odpeljali tja enkrat na teden ali na 14 dni. Najbrž je mamin sinček. Nič pa nisi napisala, kakšen odnos imajo njegovi starši sicer do tebe.

jaz imamo do svojih staršev dve uri vožnje in grem tudi vsake toliko časa sama z otrokoma na obisk za par dni. Meni se to ne zdi nič narobe, vem, da sta vesela, ker vidita svoje vnukinje in mene. Če imaš starše rad, jih moraš obiskovati dokler so, potem je vse zaman.

Lala

Ne vidim, da bi bilo kaj narobe ali da bi bil moz mamin sinek, zato ce starse 6x letno za vikend obisce. Bolj imam obcutek, da imas ti odpor do njegovih starsev, pa te zato ne sili, da bi sla poleg (“nimas tam kaj poceti”, bila bi “utesnjena”). Malo razmisli, zakaj ti gre na zivce, ce starse 6x letno vidi.

Nimaš kaj reči o njegovi staršeh, doker so živi, naj ima stike z njimi. Kaj bo, ko bosta stara in bolna? A boš takrat prepovedala možu iti tja? predvsem pa, kakšen zgled si svojima otrokoma? Če boš takšna zdaj, ne pričakuj, da bosta tudi tvoja otroka do tebe kaj boljša. Sama si najboljši zgled.

To pa res ni nič takega, če se gre k starcem malo pedenat. Midva z mojim hodiva na izmene enkrat k mojim, enkrat k njegovim. In to bolj pogosto, kot to počne tvoj mož. Npr. v petek in ostaneva do nedelje. Doma (tam kjer imaš starše je vedno tvoj dom) se verjetno tvoj možek fino napapca, pomucka, pogovori in potem pride nazaj. Ne vem kaj te to moti. Ti imaš svoje na dosegu roke, on pa si zaželi svoje.

Tudi moj mož ima do staršev uro in pol vožnje. Vendar imamo srečo, da živijo ob morju, tako da grem jaz ponavadi z njim. Tja se odpravimo enkrat na mesec, poleti pa smo tam tudi na dopustu. Včasih gre tudi sam s starejšim sinom, če jaz s tamalim ne morem (če je bolan ali pa je grdo vreme). Sicer pa ne bi imela nič proti, če bi kdaj tudi prespal tam. Mislim, da ima tvoj mož zelo lep odnos do staršev, sigurno so veseli kadar pride, sploh pa 6x na leto res ni veliko. Mislim, da bi lahko šli še kdaj vmes vsi skupaj za en dan tja na obisk, saj ni treba da vedno tudi prespi tam.

LP

Tanja

Občutek imam da Mija ni mislila tako hudo, kot se ji očita.
Mija zapomni si ta pravi starši so samo eni, zato je potrebno in nujno da jih spoštujemo, in jih razveseljujemo z našimi obiski, ki so mali dar , kar so naredili za nas.
LP

Tvoj mož ravna prav, saj res ne pretirava z obiski. Lepo bi bilo, da bi se mu včasih pridružila cela družina. Bi se pač malo “žrtvovala” tudi ti. Boš videla kako bo, ko boš ti na mestu njegovih staršev saj otroci hitro rastejo. Če bodo imeli dober zgled se bodo tudi tvoji odrasli otroci zgledovali po vama. Zato ti res svetujem, da ne godrnjaš, ko gre mož k staršem. Če tebi res ni do teh obiskov pošlji vsaj moža in otroke. Moj mož ni imel nobene posebne želje do obiskov pri svojih starših. Ko sem ga včasih poslala k njim je rekel “pojdi ti”. Pa sem mu lepo rekla, da si oni ne žilijo videti mene ampak njega, ker je on njihov.Sedaj, ko že moji otroci prihajajo k nama na obis s svojimi sem zelo vesela, da sem tako ravnala.
Pozdrav, K.

Nikdar se ne bi oženil s tako žensko, ki ne bi hotela enkrat na dva meseca k mojim staršem. Nikdar mi žena ne bi odpustila, če ne bi šel z njo na obisk k njenim staršem.
Poročena sva nekaj čez 29 let. Srečno, čeprav pride včasih tudi do kakšnega prepira, katere pa znava zaenkrat zgladiti.
Kaj pa pravzaprav delaš sama doma?

Mija, jaz mislim, da tvoj mož ne pretirava in si lahko vesela, da spoštuje svoje starše in jih ima rad, tako da želi z njimi ohraniti pristen stik. Drugo bi bilo, če bi se to dogajalo vsak vikend.

dokler ima starše žive, ne vem zakaj ne bi hodil na obiske? Pa tud če gre za par dni! A te bo konc, al kaj??

Mene zanima, kako boš te reagirala, ko bodo tvoji otroci poročeni, pa bi jim njihovi partnerji takole težil, kadar bi hoteli tebe obiskat? Mislim, da ti ne bi bilo všeč! Men je še všeč, če gre moj do svoje mame, pa da ostane kak dan, saj je to vendar njen sin. A teb pa ne bi blo všeč, da bi te tvoj sin kdaj pa kdaj obiskal, če bi npr. živel v drugem kraju? Sicer, zdej ko so še majhni, najbrž še ne misliš na to, kajne?

New Report

Close