Najdi forum

Načrtujem nakup šivalnega stroja in sem se nekako zagrela za Bernino – švicarski stroj. Ali ima kdo izkušnje s to znamko oz. mislite, da je Singer Boljši???

Hvala
BBL

Trg šivalnih strojev je že tako majhen (katera pa še šiva doma?), da so več ali manj ostali na njem samo še kvalitetni proizvajalci, ostali pa že davno propadli. Zato po moje ni bistvene kakovostne razlike v strojih različnih proizvajalcev (če primerjamo modele iz istega cenovnega ranga). Bi pa opozoril, da malo popazi na to, kakšen mehanizem je v stroju. Ko sem pomagal pri odločitvi moji ženi… se je izkazalo, da ima skoraj pol strojev mehanizme plastične. Plastika pa je organski material, ki ne zdrži dolgo. In plastikarji te potem “nategnejo” z nešteto posebnih šivov, ki jih nikoli v življenju ne boš rabila. In na garancijskem listu naj bo napisanih vsaj nekaj pogodbenih serviserjev. Saj veš.. vsi naenkrat ne morejo propasti.

Sem mnenja, da tudi malo preglej, kako šiva debele tkanine. Moj naprimer šiva vse, ni problema ali je to svila, ali kavbojke v tri plasti. Od tašče, pa nikakor noče šivati debelejših stvati, se kar ustavi in ne gre nikamor. Sama imam sicer še Bagatov stroj, star tam nekje okoli 15 let in je predrdral marsikateri meter blaga, pa še vedno dela kot urca

New Report

Close