Najdi forum

bolečina pod rebrom

Ker ne vem za boljšo izbiro naslov,sem se odločil za tega.V čem je moj problem?
Star sem 80 let.Približno že tri desetletja čutim pod desnim rebrom,pravzaprav,takoj za njim določen pritisk,ki je včasih že moteč,Pred 20 leti sem otipal na tem mestu neko oteklino,ki je ob masiranju s prstom nekak se pretakala sem in tja.Tedaj se šel z napotnico na Klinični center,kjer so mi po ultrazvoku dejali,daje vzrok v žolču in ga moram dati izrazati.To so takrat tudi naredili,čeprav nisem nikoli čutil kakršnje motnje v zvezi z njim.No,po operaciji se mi pritisk pod rebrom še nadaljeval vse do danes.Celo se je razširil za rebrom spredaj in zadaj.
Ko stojim ali ghodim,tega bolj ali manj ne čutim.Ko se pa vsedem,še bolj pa ko ležem,se pokaže še izraziteje.Vendar ker to traja že toliko let,in pri moji starosti,bi bilo bržčas odveč misliti na kakršnikoli operativni poseg.Zastavlja se mi pa vprašanje,kaj naj bi to bilo?
Za kakršenkoli odgovor bi bil vam hvaležen. Lep pozdrav z Zaplane Rudi

Moj Bog, Rudi!
Pa ja menda ne pricakujes, da bi ti tule utegnili kar takole na dalec ugotoviti, kaj naj bi to bilo…To ni boljsi, temvec slabsi naslov za tvoje probleme. Bo pa ze treba h svojemu dohtarju po nasvet. Ce mu pa ne zaupas, imas pa se vedno moznost menjati ga za drugega, ce ga ze nisi pred manj kot letom dni, seveda…
Le pogumno mu povej, kar si tule napisal, saj za to pa tam ordinira…..
Zelim ti vse najboljse in da se cimprej resis skrbi! LP

Rudi !

Na med over.netu pod ” Družinski zdravnik”, ki ga vodi odlični dr. Janko Krsnik povejte svoje težave. Kmalu boste dobil prijazen in strokoven odgovor.
Želim vam čim več dobrega počutja.
Iris

Dragi Rudi !
Najprej naj poudarim , da se mi zdi super , da si se oglasil !
Meni je čisto razumljivo , da si izbral ravno ta forum , saj ga tudi sama obiskujem , ker se tudi jaz že gibljem v tistem nedefiniranem območju “starejši” . Sicer se ne oglašam , mi je pa tvoj problem zelo zanimiv , ker nekaj podobnega doživljam tudi sama.
No , tudi mene tišči pest pod robom reber na desni strani. Včasih tudi ostro zaboli , pred leti pa sem opazila manjšo bulo v predelu trebuha , ki se je na pritisk premikala. Kot vidiš , precej podobno tvojim izkušnjam.
Bila sem na raznih preiskavah , ki pa niso pokazale nič , dokler ni nekomu padlo na pamet in mi je naredil ultrazvok trebuha in to stoje ( sicer te poležejo ) Takrat pa se je končno pokazalo , kaj je vzrok mojih neprijetnosti. Motnja se baje imenuje “potujoča jetra” , je zelo redka , v glavnem jo zasledijo le v medicinski literaturi. Zdravnici se je zdelo zelo zanimivo in je poklicala še par kolegov , da so si to stvar ogledali v živo 🙂
Sicer imam tudi polip na žolčniku , ampak ta naj ne bi bil moteč , dokler ne preseže velikosti 1 cm.
No , bistvo čudnega počutja pa je v tem , da se jetra premaknejo z mesta , kjer naj bi sicer bila , in to navzdol – tja , kamor sodijo drugi organi , kjer zanje ni prostora in to potem ustvarja tisti moteči občutek tiščanja.

Ne trdim , da gre pri tebi za isto stvar, to mora kljub vsemu ugotoviti zdravnik.
Se mi pa vseeno zdi , da so težave precej podobne , zato mogoče ne bi bilo napak , če bi zaprosil za še en ultrazvočni pregled , pa jim tam predlagaj , naj te pogledajo še stoje.

Upam , da bo vse v redu in boš še dolgo zdrav !
Pa če boš želel , sporoči , kako je , ker me res zanima !
A.

približno leto dni me boli pod desnim rebernim lokom in včasih celo v desnem ramenu uz jepokazal le prepognjen žolčnik jetreni testi si bp mene pa stalno boli

New Report

Close