Najdi forum

Po dvajsetih letih

Srečala sva se spet po dvajsetih letih. On je še vedno z deklico (danes gospo), zaradi katere sva se razšla, jaz pa nič več s soprogom, s katerim sem se kasneje poročila. Nabrala sem si nekaj gubic, pa kakšen kilogramček, on pa – kot da se je zanj čas ustavil: ni plešast, nima trebuha, ni senilen, ni siv, skratka občudovanja vreden gospod pri 53-ih letih. Osem let je starejši od mene in moram reči, da se mi je pri petindvajsetih ta razlika zdela mnogo večja, kot danes.

V tem najinem naključnem popoldnevu so se leta zavrtela nazaj; vsa iskrivost in navihanost je spet prišla na dan in ob vsakem “se spomniš, ko….” sva se od srca nasmejala. Tudi o najinih ex in sedanjih partnerjih sva kakšno rekla in med vrsticami je omenil, da je njegovi gospe očitno zelo dolgčas. On je postal uspešen podjetnik, ki veliko potuje. Gospa je doma, saj so finančno brez skrbi, otroka sta odrasla, ona pa vse dni nima kaj početi…..in tako sta najbrž prišla do tiste stopnje naveličanosti, ko si gresta fino na živce.

Sprva nisem temu popoldnevu pripisovala nobene teže, zagrabilo me je pravzaprav naslednji dan. Prijetno me je požgečkalo v želodcu vsakič, ko sem pomislila nanj in ko je čez dva dni poklical, sem bila neizmerno srečna.

Njegova ponovna službena pot v Ljubljanu bo kaj kmalu, se mi zdi. V zraku plava nestrpno pričakovanje. Kaj pa lahko izgubim, če poskusim?

Jaz bi….
Tudi sama si želim srečati tiso ljubezen izpred 20 let, ki se mi še vedno zdi nedokončana…

poslušaj svoje srce.

lp

Ja, nostalgija je cel hudic….Sej, pravzaprav nimas kaj izgubiti, ce gres se na kako kavico ali dve ali celo kosilce….Potem bos starega prijatelja zacela ponovno spoznavati, kajti leta vmes formirajo ljudi….Tudi tebe so… In lahko se razvije v cisto pristno prijateljstvo. Upostevaj pa to, da je mogoce njegov zakon malce v krizi in tedaj celo hudic muhe zre…Pa ne za hudo tole vzet, bolj za “previdnost”, da se le ne bi opekla…Sicer si pa dovolj stara in v kakrsenkoli odnos ze bos vstopila, bos z neko odgovornostjo ( do sebe in do drugih )….
Tisto “scemenje” pa verjetno opozarja ne nek tip lakote…A hrane je dandanes verjetno kar dovolj….
Zelim ti vse najboljse! LP

Ti ne moreš izgubiti nič, če gledaš z vidika zakona. Zgubila bosta onadva z ženo. Ko bo prišlo na dan bo zaupanja in sreče v zakonu konec. Sicer pa tebe to ne zanima, ker si sama in potrebna kar je opazil tudi tvoj nekdanji. Padla mu boš kot zrela tepka v naročje, več pa on tako ne želi. Po nekaj seksualnih srečanjih se bo vrnil v svoj zdolgočaseni zakon, ti pa lahko upaš, da te to ne bo prizadelo. Tiste iskrice, ki se krešejo vidiš samo ti on že ve kaj dela. Če imaš debelo kožo, poskusi!

Izgubiš lahko svojo čisto vest. Ne pogrevaj nečesa kar je bilo pred dvajsetimi leti. Ženi boš jemala moža, otrokom očeta, pa če prav so že veliki.
Bila bi njegovo nadomestilo za ženo, ko je na službenem potovanju v Ljubljani. Na koncu bi trpela ti. Pa še vest bi te verjetno pekla.

Antigona !

Pusti, da spomin na čas izpred dvajsetih let, ostane samo kot lepe sanje.
Bujenje v sedanjost in resničnost bi bilo preveč boleče. Prekmalu bi obžalovala.
Verjami !
lp Iris

Izgubila boš tisto prijetno žgečkanje v želodcu… kot bi plahutal metuljček!
Zagotovo, preizkušeno!

Kaj lahko izgubis? Veliko – predvsem samospostovanje, ko bos spoznala, da si bila samo ena od mnogih tepk, ki se pri nasih letih vedno padajo na iste stare “finte”. Mislim, da ti je doslej najbolje odgovorila Petka, pridruzujem se njenemu mnenju.

Vse so ti v bistvu že odgovorile, lahko samo še pritrdim. Izgubiš lahko takrat, ko boš pozabila, kaj delaš. Tudi meni se dogaja nekaj podobnega, ravno tako je vmes 20 let, le da do srečanja še ni prišlo…..
Dokler se zavedaš, da boš s tem le dopolnila nekaj neizpolnjenega, ne da bi kaj pričkovala, je v redu. Naprej pa….ne vem, počakaj, pa boš videla.

Petka, oprosti, nisem vedela, da teče beseda o tvojem možu….

Gotovo boš naredila po svoje. Nekaj je skoraj gotovo – žene ne bo zapustil.
Ti boš na vrsti samo takrat, ko bo on hotel. Prazniki in vikendi bodo družinski.
Imela se bosta lepo, ampak samo, ko bo ON imel čas, ko ne bo trpela družina. Poklical te bo on, ko bo imel priložnost.
Lažje ti bo, če ga boš imela. Ker je razumevajoč in nežen. In veliko, veliko težje, ker ga v resnici ne boš imela samo zase. Če si se pripravljena s tem sprijazniti – poskusi. Če se nisi, bo prekleto bolelo. Mene boli.
Veliko sreče. Neja

Ta tvoj izbranec je zaseden.Če iščeš zabavo in si ne boš delala prevelikih utvar,tudi razočarana ne boš.Vajina zveza bo trajala,kolikor pač bo.Ne pozabi pa ,da ženske zelo čustveno gledamo na ljubezen in ne iščemo samo seksualne potešitve,kar pa pomeni v končni fazi….

Vmes je dvajset let. Kaj hočeš obuditi – spomine – ali nadaljevati, kjer sta končala?

Ankica, hvala za tvoje besede. Mislim, da sem natnako to potrebovala.

Ja, samo Ankicin odgovor si potrebovala.

Pa niti to ne, saj si bila sama pri sebi že odločena. O kakšnem samospoštovanju pa ni govora. Kaj šele, da bi te spoštovali drugi.

…Sveta jaz nisem ljubil in ne mene svet….

Zakaj mnogo mnogo ljudi tako misli in se temu primerno obnaša?

Mik!
Čista 5.1

A le za nivo.

Alenka

Če te je pustil pred 20-timi leti, a misliš da se je toliko spremenil, da bi te zdaj vzljubil ? Mislim da se močno motiš.
LP

Antigona, zdaj si že gotovo storila, kar si pač storila.
Kako kaže?

Pozdravljena, Muca!

Poslušala sem svoj notranji glas in kaže kar dobro.
Komunikacija teče odlično, oba sva prijetno zadovoljna in prav nič se nama nikamor ne mudi.

Lep pozdrav,
Antigona.

New Report

Close