Najdi forum

Fontane- prosim pomoč!

Pozdravljeni,
obiskujem srednjo šolo za oblikovanje, kjer moram narediti neke vrste seminarsko oz. raziskovalno nalogo o fontanah- vodnjakih. Ker je literature zelo malo, skoraj nič, Vas prosim, če mi lahko pomagate. A poznate kakšno internetno stran (lahko v angleščini ali nemščini), kakšno knjigo…. kam se še naj obrnem, saj v knjižnicah ni bilo kaj prida uspeha!

Hvala, Tina

Zdravo!

Internetne strani na tvojo temo sicer ne poznam, lahko pa ti svetujem glede iskanja po naših knjižničnih bazah oz. COBIB-u. Sama sem pod ključne besede vpisala enkrat “fontane”, drugič pa “vodnjaki” in obakrat dobila precej zadetkov. Seveda je pomembno s kakšnega vidika boš opisovala vodnjake in kako boš temo omejila (geografsko, tematsko, …), zagotovo se pa kaj najde, mogoče ne vse v eni knjigi, kar bi verjetno bilo idealno. Včasih pomaga, če najdeš samo eno dobro knjigo in pogledaš pod navedbo virov in literature ter potem preveriš, če je kaj od tega dobljivo pri nas.

Internetni naslov za COBIB pa je: http://cobiss.izum.si/ Nato vstopaš po sledečem redu: COBISS/OPAC, izbereš ustrezno knjižnico (če želiš pregledovati po vseh knjžnicah Slovenije naenkrat, pa klikneš na “vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI”), pod ključne besede vpišeš ustrezno geslo in klikneš ikono “išči”.

Želim ti veliko uspeha, pa ne obupat.

New Report

Close