Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Leče-mehke ali trde

Leče-mehke ali trde

Živijo!!

Pred nekaj časa sem bila pri okulistu, ker sem se odločila, da po dolgem času presedlam z očal na leče.
Doktor mi na pregledu ni omenjal nobenih bolezni, je pa predlagal mehke leče.

Danes jih imam že drugi dan ( priznam ), pa se meni zdi bolje, če bi mi “dodelil” poltrde ali trde. Zakaj? Ko jih zjutraj poskušam dati gor, se mi začnejo GUBATI in OBRAČATI, da potem ne vem, na kateri strani jih je prav nositi, pa tudi, ko jih snemam dol imam težave, saj jih moram”praskati” dol.

Prosila bi, če mi poveste, če bi bilo kaj lažje z poltrdimi in trdimi, vsaj kar se tiče gubanja in obračanja?

Hvala

Nuška

Splošni tred so mehke leče, saj udobje nošenja, preseže vse probleme, ki jih imate pri vstavljanju. Imejte pred očmi podatek, do so vsi morali skozi to obdobje učenja, da so osvojili vstavljane in odstranjevanje mehkih leč (postopek je enak za letne, mesečne in 14 dnevne). Gubanja in obračanja res ni pri trdih oz. poltrdih, so pa druge nevšečnosti !?

Lp.

Ja res so zdaj modrene mehke leče,ampak jaz jih nikoli ne bi imela.Že na pogled so mi grozne in poleg tega so precej drage glede na to kao pogosto jih je trba menjat..Že šest let pa nosim poltrde in nimam z nimi nobenih problemov.Zamenjam jih pa na dve leti.(ker mi tako socilana neki da zraven in olačam manj).Tudi spala sem že z njimi pa ni bilo nič narobe.
Pedlagam ti da prosiš okulista da ti da za probat poltrde če ti mehke niso všeč.

Enkrat na leto je dovoljeno noreti.

Zivjo!

Predvidevam, da si pri optiku niso vzeli časa (ki se meni zdi obvezen – vsaj 1h), da bi te naučili, kako se leče vstavlja in vzema ven. Ker vse težave, ki jih omenjate, nakazujete na to, da sploh ne veste, kako se vse skupaj počne, niti ne, kako so leče prav obrnjene ob vstavljanju… ko imate lečo na prstu, pogledate od strani ali je leča v obliki košarice (to je prav), ali ima zunanje robove obrnjene bolj navzven (narobe, ker ti obrnjeni robovi režejo veke in to boli). Kar se tiče pa dajanja leč ven, pa jih samo stisnete skupaj in ker so mehke, so bodo ukrivile, s prsti pa jih potem samo vzamete ven. Ampak eno so besede, drugo pa to, da vas to naučijo pod strokovnim nadzorom, ne pa da vi sami poiskušate in vmes izgubljate živce.

Kar se pa tiče cene: načeloma je tako, da recimo piše, da so leče 14-dnevne, ampak če jih lahko še vedno nosite, ne da bi se vam oči preveč sušile, ali da bi vas od poškodb same leče kaj rezalo v oči, potem jih lahko nosite še naprej, dokler ni neprijetnega občutka. Jaz imam tako leče cca. 2-3 mesece, enkrat sem jih imela pa tudi pol leta. Pa še to, vse je odvisno od tega, kje jih kupujete. Jaz jih v Optika Medico, Metelkova 11, LJ. Mehke 14-dnevne leče so tam cca. 6.000,00 sit. Men se to ne zdi drago, dobiš pa 6-leč oz. 3 pare. Tako da imam tak paket za ene 8 mesecev. Če narediš računico, je to kar ugodno.

LP, pa več potrpljenja.

PS: Priporočam vam, da greste nazaj k optiku in zahtevate, da vas nauči ravnanja z lečami, ker vam to znanje “pripada” oz. so vas oni dolžni naučiti.

Zelo lepo obrazloženo in povedano glede vstavljanja leč. Jaz imam še slikovno obrazloženo na moji internetni strani pod:

ponudba > kontakte leče > splošna navodila:

Lp.

P.S. Pa še leče vam dostavimo na dom tudi za 6000,00 SIT

New Report

Close