Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče – koliko ur so lahko v očesu?

leče – koliko ur so lahko v očesu?

Živjo!

Zanima me koliko ur so leče lahko v očesu?

Stara sem 22 let.
Dioptrijo imam L -2,25 in D -2,5.
Nosim mesečne leče od Johnson&Johnson SUREVUE.
Dioptrijo so mi ugotvili pred 2 letoma, leče uporabljam 1 leto.
Uporabljam tekočino za čiščenje in shranjevanje leč Allergan COMPLETE Comfort PLUS 360 ml.

Do sedaj leč nisem nosila vsak dan in le po nekaj ur dnevno (zelo redko sem jih nosila tudi čez cel dan, kadar sem bila cel dan od doma). Pred enim mesecem pa sem leče začela nosit vsak dan in čez cel dan (od zjutraj, ko vstanem, do zvečer, ko grem spat).

Ta mesec, ko nosim leče čez cel dan (isto je bilo prejšnje mesece, če sem imela leče slučajno cel dan v očesu) se mi pojavlja naslednje: proti koncu dneva (npr. od 20h naprej) imam občutek, da so leče nekako suhe, leče se tudi nekako zarosijo oz. zameglijo, tako, da moram večkrat kot čez dan pomežikniti z očmi, da vidim spet jasno.

Kaj in zakaj se mi to pojavlja in kako naj to odpravim?

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor,
lep pozdrav.

Torej na to vprašanje tudi proizvajalci ne dajo točneg odgovora. Saj iz zdravniškega pogleda je odgovor, čim manj, iz uporabnikovega zornega kota, pa čim več.

Torej izdelke imate odlične, začnite uporabljati vlažilne kapljice, katere vam bodo olajšale uporabo. Proizvajalec tekočin, katerega omenjate ima odlične vlažilne kapljice, katere si lahko ogledate na moji internetni strani in jih skupaj z lečami tudi naročite:

Lp.

Ga. Pika, prosim, če me pokličete po telefonu, saj lahko tako hitreje in kvalitetnejše razložim odgovore, na tako obširna vprašanja, ki mi jih zastavljate.

02/25-25-200

Lp.

New Report

Close