Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika roženica ali veznica

roženica ali veznica

pozdravljeni!

Pred časom sem vam pisala o tem da imam že 2 meseca vneto roženico in po 3 delovnih dneh sem šla zopet na bolniško.
Šla sem po drugo mnenje, kjer so ugotovili da je roženica še kar ok, ampak da imam pa popolnoma razpokano veznico. Poškodba veznice naj bi prišla od napora oči ker se mi je tudi deoptrija zmanjšala iz -5.75 na -4.25 in iz -4.25 na -2.25.

Ta čas ko so mi popravljali očala sem imela 14 dnevne leče. Zanima me ali se ročnost leč podaljša če jih ne nosiš. Recimo če bi jih nosila samo ob vikendih ko gremo v hribe ali so potem uporabne 1,5 meseca. Ali 14 dni pomeni samo 14 koledarskih dni ne glede na to ali jih nosiš ali pa so shranjene v tekočini?

No drug problem pa je da so mi v teh dveh dneh ko so mi popravljali očala oči ratale še bolj rdeče. No zopet sem že 2 dni v službi, in po 4 urah imam občutek da mi bo oči razneslo, pečejo me in bolijo. Zjutraj pa je OK.

Ker sem prej 4 tedne uporabljala Maxitrol in Ciloxsan imam sedaj samo fiziološko tekočino za oči. Vem da dokler me bo OK ne morem nositi leč. V kolikem času naj bi se veznica popravila? In ali bom sploh lahko še nosila leče.

Lep pozdrav
Saša

Torej pri štirinajstdnevnih lečah to pomeni 14 koledarskih dni odkar ste jih odprli. Torej se ne štejejo samo dnevi, ko jih nosite. Enako velja za mesečne leče (torej 1 mesec, ko jih odprete).

Lp.

New Report

Close