Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika herpes na očesu

herpes na očesu

Lep pozdrav!

Že vnaprej se opravičujem za dolg post.

Pred kakšnimi tremi tedni sem na desni veki začutila, kot da me nekaj reže, če sem se dotaknila me je bolelo, desna očka se mi je tudi solzila in bila prve dni rdeča. Mislila sem, da je spet le kakšno vnetje in da bo čez kakšen dan bolje (2 dni sem jemala Proculin kapljice), vendar ker je bilo le še slabše, saj so se zraven pojavili še glavoboli, močno me je motila svetloba sem šla k dežurnemu zdravniku, ki mi je predpisal nek antibiotik. V parih dneh ni minilo, zato sem odšla do svojega okolista. Rekel je, da imam vnetje ter mi dal poleg že predpisanih antibiotikov tobrex mazilo. Ko sem prišla čez tri dni nazaj, se je vnetje toliko popravilo, da je že lahko videl lažje kaj se dogaja z očesom in ogutovil, da imam na desnem očesu herpes. Ta herpesna oblika je bila na roženici, zato je ves ta čas bil prisoten meglen vid. En teden sem jemala 5x na dan tobrex kapljice, 3x matrix kapljice in 5x virolex mazilo. Sedaj je rekel, da je vnetje minilo, vse je izginilo, se izboljšalo, očka se mi več ne solzi, ne boli, nič, vendar je na roženici kot posledica tega še ostala meglica, zaradi katere še vedno vidim megleno na desno oko. Pravi, da točno ne mora reč zakaj se mi je vse to pojavilo, morda je kriva tudi moja borelija, vendar to sedaj ni važno. Sem zelo vesela, da se je tako zavzel zame, res je bil prijazen, vem, je to njegov poklic, vendar sedaj v zdravstvu bolj redko naletimo na koga, ki bi si resno vzel čas zate. Še en teden mi je priporočal jemati 3x na dan matrix kapljice, pravi, da ne mora reč koliko se bo dalo odpraviti te meglice (izboljšati vid), upamo na najbolje, saj pri taki stvari nobena dioptrija ne pomaga. (Drugače očala že nosim, samo pri tem ne pomagajo take reči.)
Še enkrat se opravičujem za tako dolg post, vendar se mi zdi, da če se ne razloži točno kako in kaj je težko karkoli svetovati oz. odgovoriti.
Zanima pa me, je že kdo od vas imel tak problem (herpes na očesu), oziroma točno na roženici, ker baje se razlikujejo težave (odvisno od tega kje se pojavi)?
Se vam je vid potem izboljšal ali ne čisto? Zanima me nasplošno karkoli, če imate kakšne izkušnje s tem.

Hvala in lep dan želim!

Anita

New Report

Close