Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika POLTRDE LEČE

POLTRDE LEČE

Zdravo!

Rada bi samo vprašala za nasvet. Pred enim tednom sem šla na pregled – prvi za leče, pa mi je zdravnica dejala, da imam ful velik cilinder na enem očesu in da mehke leče ne pridejo v poštev. Žal sem listek z natančnimi podatki o dioptriji in višini cilindra nekam založila, zato vam natančnih podatkov ne morem napisati. Priporočila mi je poltrde leče, ki se nosijo tri do štiri leta. Zdaj pa berem vaše odgovore kjer pravite, da so poltrde leče korak nazaj. Ampak kaj naj storim, če ne morem imeti mehkih leč? Leče so moja velika želja, sem pa skeptična, ker jih pač prvič nabavljam. Torej vaše mnenje. Poltrde leče ali očala? Hvala za nasvet.

Ker ne vem, kako velik cylinder imate, vam tudi težko povem, če ste za mehke ali ne. Torej na vaše zadnje vprašanje, pa lahko odgovorim.

Vedno morajo biti za lečami tudi očala, saj samo leče ne pridejo v poštev. Kadar ste bolani morate nositi očala in ne leče (vseeno mehke ali trde).

Lp.

zivijo
mene samo zanima glede poltrdih leč in sicer glede posodice za leče. kaj je najboljše za posodico da se takoj po uporabi leč stara tekočina ven zlije in umije ter se jo posuši na zraku ali lahko tekočina stara ostane v posodici do zvečera pa se jo nato očisti in da leče vanjo??? kaj je najboljše???
pa še to zanima me popoldne ko greš spat za eno urco in leče moraš dat ven kaj jih lahko dam v tekočino staro od istega dne al moram umiti posodico in novo tekočino dat vanjo??? upam da mi boste lahko pomagali ker bi mi odgovori zelo prišli prav
lp

Torej vedno ko daste ponovno leče v tekočino, mora ta biti sveža. Pri prvem vprašanju, pa ne bi kompliciral in je vseeno.

Lp.

zivijo
zanima me še če pri poltrdih lečah pridejo kakšni problemi na začetku???
namreč z očal sem šel na leče in ne vidim tako dobro??? na računalniku sploh ne morem biti z njimi ker so mi preveč razmazane črke na zaslonu??? se to s časoma popravi oziroma se navadiš nanje??? ali bi takoj moral videti jasno??? hvala za odgovor

lp;)

Če se vam oko navaja na leče in so pri tem prisotne solze, je to možno, drugače ne.

Lp.

Tudi jaz že skoraj leto dni uporabljam poltrde leče, vendar imam težave pri ličenju. Tako kot so mi priporočali, najprej vstavim leče in se šele nato naličim ter sem pri tem zelo previdna; tudi ličil v prahu ne uporabljam. Vendar se mi sčasoma leče umažejo in vidim megleno. Kaj torej storiti?
In še nekaj: koliko časa so lahko poltrde leče v tekočini, ne da bi jih uporabila in posledično tudi očistila?

Hvala.

Svetovali so vam prav: najprej leče potem ličenje. Glede vaše težave vam lahko svetujem, da preiskusite s kakšnim drugim ličilom, ki ne “spušča” toliko ličila naokrog.

Če jih dalj časa ne uporabljate, vam svetujem, da jih ne date v tekočino, ampak jih imate v posodici na “suhem”.

Lp.

New Report

Close