Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika laserka operacija oči

laserka operacija oči

Že dalj časa razmišljam o laserski oparaciji oči, a se ne morem odločiti. Imam dioptrijo -8 in -4,5. Zaradi EMŠO pa se mi v zadnjih letih pojavlja še daljnovidnost, tako da imam multifokalna stekla. Vse, ki ste se odločili za odpravo kratkovidnosti z operacijo, prosim da mi napišete, če ste s posegom zadovoljni.

Jaz sem dolgo oklevala, nato sem se odločila. V kratkem grem na operacijo, najprej imam v začetku marca pregled, nato pa verjetno v marcu sledi tudi laserska korekcija dioptrije, kot to imenujejo.

Nimam pojma, kako bo, kolikor sem do sedaj slišala, so vsi zadovoljni. Upam, da bo vse ok. Aja, grem pa k Pirmanu v Žalec. Na TV sem videla še predstavitev za (mislim, da) Visus iz Maribora.

Ima kdo izkušnje s katerim od obeh?
Lp.

jaz odločila za op prejšnjo jesen pri dr. Irmanu v Žalcu.
predvsem ti mora biti jasno, da je reakcija oz. celjenje in zdravljenje različno pri vsakem posamezniku. od moje op je približno 5 mesecev in lahko rečem, da mi ni žal. na desno oko vidim ok, na levo pa še imam dioptrijo (moram še it na pregled, tak da ne vem, koliko). občutek, ko vstaneš po operaciji in VIDIŠ je nepopisen! rečem; če ne drugo, sem uživala brez očal vsaj teh 6 mesecev, bilo je super. sedaj bom za levo oko po vsej verjetnosti še rabila lečo ali očala, ampak glede na prej je sedaj fantastika (prej bila res slepa brez očal)! lahko bom vsaj šla v miru plavat, ne da bi me bilo strah, da ne bom spoznala koga znanega.
odločiti se moraš sama. na splošno sem z rezultati zadovoljna.

lep dan,
tama

Tama, kakšno si imela prej dioptrijo?

Tama, prosim, da mi napišeš, kakšno dioptrijo si imela pred operacijo in če so ti operirali obe očesi naenkrat. Zanima me tudi, če si lahko odšla takoj delat, ali si morala za nekaj časa v bolniško.
Najlepša hvala za odgovor,
Sonja

Jaz imela prej na levo oko -7, na desno pa pol manj, s tem, da sem imela še cilindra. kriza v glavnem. brez očal bila res slepa. No, sicer pa ti na pregledu točno povejo, kakšne so tvoje možnosti za uspeh.
Drugače sem bila na operaciji tik zatem, ko sem diplomirala (to sem imela v planu že nekaj časa), tak da sem imela dovolj časa, da si spočijem. Dva tedna sem bila res “pridna” – nič tv, večinoma spanje in počivanje… Vendar mi je dr. Irman rekel, da bi lahko normalno gledala oz. delala že čez par dni; pazit je pač treba, da se ne obremenjuje oči preveč, npr. s predolgim gledanjem v računalnik oz. branjem. Pri vsakem je drugače, eni so čisto ok čez par dni, jaz sem rabila malo več.

Op je potekala tako, da so mi najprej operirali desno oko, nato sem prosila za malo pavze (ki ti jo tak privoščijo:) in potem še levo oko. In nisem mogla verjet; ko sem vstajala, sem vidla in to fantastično!:)

lep pozdrav vsem, tama

Tudi jaz sem bila na operaciji in sem zelo zadovoljna. Imela pa sem višjo dioptrijo kot ostale.Če vas mogoče še kaj zanima lahko vprašate in z veseljem vam bom odgovorila.

stara sem 52 let. Imam naslednjo dioptrijo :
d.o. +2,25
l.o. +2,75
d.o. -1
l.o. -1,50
Ali se da z lasersko operacijo popraviti tako dalknjovidnost kot ktatkovidnost in to starostno. Hvala.

Koliko višjo dioptrijo?

Meni so že na očesni kliniki v LJ odsvetovali, ker naj bi bila to previsoka številka (-15, -17), imam pa še druge težave, zaradi katerih operacija ne bi imela smisla.

In koliko te je bilo strah?

LP,
N

Tudi jaz bi šla rada na operacijo oči. A mi lahko da katera telefonsko na katero se lahko pokliče za pregled? A je kaj težav, ker se mi dioptrija vsako leto nekoliko poveča? A lahko operiraš najprej samo eno oko? Pa še za cena me zanima? Delam za računalnikom, koliko časa ne bom mogla v službo?

Hvala za odgovore.

Ana, bila bi zelo vesela, če bi mi napisala ali si bila tudi ti pri dr. Irmanu v Žalcu. Sama sem odšla na pregled v Mariboru, a se nisem mogla kar tako odločiti za opreracijo, ker jih izvajajo šele leto dni, naenkrat operirajo obe očesi. Prosim, napiši mi, kje si bila na opraciji, koliko je stala, kako dolgo si bila v staležu in koliko časa je že preteklo od operacije.

Najlepša hvala za odgovore, Sonja

Sicer ste narobe napisali, saj starostne kratkovidnosti ne poznamo. Poznamo kratkovidnost in daljnovidnost, ter starovidnost, katera se pojavlja pri obeh. Torej na podlagi vaše dioptrije lahko sklepam, da imate kratkovidnost in starovidnost.

Kratkovidnost lahko popravimo z lasersko operacijo, dočim starovidnost ne.

Torej tisti, kateri potrebujejo očala za na blizu ne pridejo v poštev za lasersko operacijo. Da se sicer naravo malenkost prelisičit glede vašega primera, tako da vam eno oko operirajo glede na kratkovidnost, drugo pa za starovidnost, vendar boste za uspešnost takšne operacije morali vprašati operateje, ki to izvajajo.

In druga možnost, da na koregirane oči (glede na kratkovidnost), nosite očala samo za blizu, ko jih potrebujete (za starovidnost torej).

Za lažje razumevanje, kaj pomenijo pojmi kratkovidnost, daljnovidnost ter starovidnost, pojdite na mojo internetno stran, kjer so lepo razloženi:

Lp.

IRMAN d.o.o.
Očesna ordinacija IRMAN Žalec
PE Savinjska 2, 3310 Žalec
tel.: 03/713-35-21, faks:03/571-90-95
mail: [email protected]

Lp.

mene zanima če po operaciji lahko potem normalno opravljaš stvari kot pred naprimer normalno lahko gledaš v računalnik saj sem zelo vezana na računalnik in morem veliko početi z njim na operacijo grem lahko ko sem polnoletna?hvala

New Report

Close