Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika kratkovidnost

kratkovidnost

Lep pozdrav!

Pred enim letom sem bila na pregledu pri okulistu, ker sem opazila, da na daljavo ne vidim dobro (npr. pri vožnji, gledanje TV, na prepoznavam ljudi, dokler ne pridejo bližje, ..). Ugotovljena mi je bila dioptrija – 0,75 na obeh očesih. Od takrat nosim očala samo pri gledanju na daljavo, za na blizu pa ne. Sedaj pa sem opazila, da tudi z očali na daleč ne vidim več dobro – to je najbolj očitno na predavanjih oz. seminarjih, ko tudi iz prvih vrst v predavalnici ne vidim jasno na tablo. Šla sem sem naročiti k okulistu, da bi se ugotovilo, če se mi je vid poslabšal, in so mi rekli, da mi pregled pripada samo vsaki 2 leti. Zanima me, ali to drži?
Očala moram uporabljati tudi pri športu – npr. pri aerobiki drugače ne vidim, kakšne vaje pokaže vaditeljica, pri tem pa me zelo ovirajo, zato me zanima, če bi lahko jaz v takih primerih gledanja na daljavo nosila leče?
In še eno vprašanje – delam v pisarni, kjer ni naravne svetlobe, ampak samo neonske luči. Tu delam približno leto in pol in že po pol leta so se mi pojavile zgoraj navedene težave z vidom, prej sem vedno dobro videla, nikoli ni bilo težav, tudi med šolanjem in študijem ne, pojavilo se je pri 29 letih. Je možno, da se mi je zaradi tega vid v enem letu zopet poslabšal.
Hvala za odgovor!

Torej na vsaki dve leti ste upravičeni do povračila delnih stroškov iz naslova vašega zavarovanja.

Glede leč ni ovir, celo jih priporočam za celodnevno nošenje, ne samo pri športu.

Vsa prisiljena sredstva torej tudi umetna svetloba (umetna drža, itd….), so lahko vzrok za poslabšanje dioptrije.

New Report

Close