Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Testne leče

Testne leče

Pozdravljeni!

Pred par dnevi sem bila pri optiku in dobila testne leče za 14 dni. Povedali so mi, da si moram kupiti nove štirinajstdnevne in mi napisali dioptrijo
D -2.75 cyl. 8.7 axis 14.0 in L -2.5 cyl. 8.7 axis 14.0
Zanima me, kaj cyl. in axis pomeni, ter ali lahko pri vas naročim te leče.
Še nečesa ne razumem pri naročanju vaših leč. Napisano imate, da je v škatlici Johnson & Johnson Acuvue šest leč oz. trije pari. A to pomeni, da lahko vsako lečo nosim 14 dni, torej je skupaj leč za 84 dni?
Zanima me tudi, ali prodajate v vaši prodajalni letne leče Ciba vision soft in koliko stanejo ter ali se da kupiti samo po eno (ker imam različni dioptriji).
Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav!

Ana

Tam, kjer ste bili na pregledu, najbž nimajo točnih obrazcev za izpolnitev vseh podatkov za kontaktne leče, so BC (bazno krivino) kar vpisali pod CYL (cilindre).

Torej to vas naj ne moti. Imamo te leče in sicer so druge za povrstjo na naši naročilnici.

Obkljukate Johnson-ACUVUE, kjer so takšni podatki, ki ste jih napisali: BC 8,7 in DIA 14,0. Nosite lahko natanko tako, kot ste napisali. Ker so to 14 dnevne leče, jih lahko nosite 14 dni en par. Ker pa vi imate desno in levo dioptrijo različno, dobite dve škatlici, kar pomeni 14 leč oziroma 6 parov, kar zadostuje za 3 mesece nošnje.

Če bi želeli Ciba FOCUS Visitint so četrte na naši naročilnici. V njih je enako število leč, ker pa so mesečne, pomeni da dalje trajajo in če si preračunate, to pomeni 6 mesecev. Ne da pa se kupiti samo enih!

Obilo užitkov pri nakupu.

Lp.

Hvala za odgovor.
Imam pa še eno vprašanje. Na svojih očalah nosim dipotrijo -3.00 in -2.75. Kot sem že zgoraj napisala pa imam leče z drugačno dioptrijo. Mogoče vesete zakaj tako?

Torej, so vam dali za -0,25 dioptrije manj dioptrije, kot jo imate na očalih, kar je normalno saj so leče direktno na očeh in to pomeni, da upoštevajo razliko razdalje med očali in očmi.

Lp.

New Report

Close