Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika metoda dr.Bates

metoda dr.Bates

Zivjo!
Mene pa zanima ali je kak cas v dnevu, koje bolje izvajati te vaje ali kar
kadarkoli imam cas?
Kolikokrat na dan oz. na teden?
In koliko casa vzamejo?
Hvala!

Lucka

Pozdravljena!

Opazila sem, da je minilo kar nekaj mesecev od mojega zadnjega skoka v “Optiko”, veseli pa me, da se pogovor in zanimanje v to smer nadaljuje.

Vaje se dela vsak dan, vendar ne vseh vsak dan. To si lahko vsak sam določi. Osebno se mi zdi pomembno to, da že zjutraj pregledam vse “kontraste”: rob, kjer se stikata streha in nebo, ulične svetilke, dimniki, antene,…poiščem vse, na čemer se moj zoom lažje izostri.

Čas, ki ga za vaje uporabniki metode uporabijo, je različen. Jaz za to jutranje “pregledovanje” porabim do deset minut, kar zadostuje za moj vid, nekdo drug bo porabil dvajset minut, tretji le dve.
Menim, da je samoopazovanje bistveno za določitev vaj in porabljenega časa zanje.

Uspešno delo in lep pozdrav.

Anastazija

Živjo!

Pri enem predmetu na faxu pišem seminarsko o izboljšanju vida preko dr. Batesove metode. Sama sem jo poskusila in moram reči, da deluje, moj vid se je izboljšal, so pa za to seveda potrebne vaje. Prosila bi eno izmed vas, mogoče Anastazijo ali pa katero drugo, če bi mi lahko odgovorila na nekaj vprašanj, ki bi jih nato lahko vključila v seminarsko. Vem, da je od aktualnosti te teme preteklo kar že nekaj časa a vseeno upam, da se mi katera v kar se da najkrajšem času javi, Bila bi vam zelo hvaležna

Hvala, lp Simona.

Oči premikajo mišice in te te mišice je treba razmigat in utrdit. Kot človek, ki s tekom poveča tekalne zmogljivosti, telovadba oči poveča vidne zmogljivosti. Največji strup za oči v sodobnem življenju pa je računalnik.

Pozdravljene,

Pred kratkim sem se začel zanimati za te Batesove vaje, na netu iskal informacije, našel tudi Leo Angartov priročnik in ga prebral. Pogledal sem tudi cel kup videov na youtube.

Imam nekaj vprašanj, na katere odgovore nisem nikjer zasledil…

1.) Ker sem kratkoviden (dioptrija -2,5 oz -2.25), me zanima ali moje vaje obsegajo samo palming, sončenje ali tudi kaj drugega? Kaj predlagate? Ali moram delati tudi bralne vaje na blizu (na blizu vidim super) oz. sprehajanje z očesom po robovih, pa potem recimo tudi swinging (kako se to izvaja?)..

2.) Ali se je kateri dejansko že izboljšal vid ali je to samo še ena od potegavščin? Ker našel sem tudi kup člankov na temo, da je nemogoče na ta način izboljšati vid. Pravtako na uradni wiki strani od Batesa piše, da ni z ničemer dokazano, da te metode delujejo. Ali je možno, da se je pri vas vid samo delno izboljšal, ker ste nehale začasno nositi očala ali leče?

3.) Ker nosim leče, me zanima, ali bi moral opustiti leče, ker drugače vaje nimajo učinka? Enako seveda velja za očala. Nekako si ne predstavljam, da bi šel v službo brez leč 🙂

4.) Je bila katera od vas na delavnicah za te vaje in bi lahko bolj podrobno opisala, kaj točno početi?

5.) Če mi zaupate mail, vam lahko pošljem scripto od Leo Angarta, vi pa meni bolj podrobno razložite, kaj na delavnicah dejansko kažejo oz. povedo. Poleg tega bi bila komunikacija med nami hitrejša, če bi šlo preko emailov. Če ne pa bo tudi tu v redu.

6.) Ali bi moral torej leče popolnoma opustiti ali pa bi si moral kupiti očala z malo manjšo dioptrijo? Ima kdo izkušnje s tem? In kaj na to pravite optiki?

Hvala za informacije

lp,Jurko

Pozdravljeni,

1) imam malo višjo dioptrijo od vas, na vsako dioptrijo gredo enake vaje, sam čas delanja vaj je različen vi bi delali samo 2 tedna

2) to ni potegavščina, oseba z dioptrijo enako vaši je v 2 tednih ostala brez očal ( 0.25)

3) Leč več verjetno ne bi potrebovali več, čas med vajami pa bi že preživeli

4) Tam si 5 ur ( na dan) naredite vaje pokažete, pač delavnica

optiki pa imajo različna mnenja

Pozdrav Coci,

4.) Kje obstajajo te delavnice?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Vem da je že nekaj časa od zadnjega sporočila, vendar bom vseeno postavila vprašanje. Bi bil mogoče kdo, ki ima vaje g.Agarta, te pripravljen deliti? 😉
Lep pozdrav

New Report

Close