Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika menjava lec

menjava lec

Spoštovani!
Imam dioptrijo -1,5 na obeh očesih. Cca dve leti sem nosila leče (od začetka štirinajstdnevne Johnsonove, nato barvne Zaissove in proti koncu Johnsonove mesečne). Pri nošenju Zaissovih leč (po kakih osmih mesecih) so mi na pregledu ugotovili v očeh “drobne pikice”. Zdravnica mi je svetovala, naj za nekaj časa prekinem z nošenjem. To sem storila in po kakih dveh mesecih pričela z mesečnimi Johnsonovimi. Nisem imela nobenih problemov (nič me ni tiščalo ali peklo ali kaj podobnega, le neprijeten občutek je nastal po celodnevnem nošenju). Spet sem bila na pregledu in zdravnica je rekla, da se stanje “pikic” ni popravilo in naj preneham z lečami in naredim pavzo, nato pa menjam. Zdaj že kake štiri mesece ne nosim leč, ampak očala. Ker se ne počutim vredu – še vedno me moti občutek, da “imam nekaj na nosu” – bi rada spet preklopila na leče, pa čeprav samo za kak dan v tednu. Razmišljam o nakupu BAUSCH & LOMB SoftLens COMFORT. Ali bi mi jih priporočili? V čem se sploh razlikujejo leče posameznih proizvajalcev med seboj? V čem je prednost Focusove leče NIght&Day?
Vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Puma

Torej niste napisali ali so se vam pojavile pikice na roženici torej na očesu ali nekje v očesu (je velika razlika). Sicer pa menim, da Zeiss-ove leče niso povzročile tega. Seveda se ne morem postaviti na nobeno stran, torej ne morem nobenih priporočati.
Prednost Night&Day leč je v tem, da jih lahko nosite neprestano tudi med spanjem.

Razlike med proizvajalci so v tehniki izdelave in v materialih. Kaj vse znajo, oziroma se reklamirajo posamezni proizvajalci, lahko preberete na:

Lp.

New Report

Close