Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kdaj leče

Kdaj leče

Pozdravljeni!
Še ne dolgo nazaj sem dobila očala zaradi daljnovidnosti. Očala me sicer ne motijo tako zelo, vendar me zanima po kolikem času lahko preidem na leče? V optiki so mi rekli da je potrebno nositi očala vsaj pol leta, preden lahko preidem na leče. Če to drži, zakaj je to potrebno?
Zanima me kakšna vrsta leč pride v poštev pri daljnovidnosti manjše dioptrije (1+, 0.75+) oz. ali je pomembna vrsta leče glede na dioptrijo in kakšne vrste vse so, ter razlike med njimi?
Zanima me tudi ali je kakšna razlika med lečami in očalim pri delu z računalnikom? Kaj je bolj primerno pri takšnem delu?

Ogledala sem si vašo spletno stran http://www.optika-pirc.com vendar nisem našla vseh odgovorov, zato prosim za odgovore tukaj.

Vnaprej se zahvaljujem za vaše odgovore in vas lepo pozdravljam.
Dara

Mislim, da ni nobene osnove za to, da bi morali čakati (razen če so kakšni bolezenski znaki, katere pa ne poznam).

Za vašo dioptrijo priporočam mesečne leče, katere ste si lahko ogledali na moji strani (tudi prednosti, katere so opisane pod: PONUDBA>LEČE). Plus dioptrija je sicer redka, zato morate dioptrijo vpisat pod opombe.

Vrsta leč skoraj ni pomembna glede na dioptrijo, razen v izjemnih primerih, kar pa vaš ni.

Če nosite leče v zaprtih prostorih (torej tudi pred računalnikom), poskrbite za pravilno vlažnost prostora, saj to blagodejno vpliva na oči. Drugače ni razlik med lečami in očali.

Lp.

New Report

Close