Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče – premer?

leče – premer?

Pozdravljeni!

Danes sem prvič uporabila leče. Imam že nekaj vprašanj.

1.) Ali so vse leče enakega premera in ali mora biti velikost leče prilagojena šarenici (lahko, da sem se tu napačno izrazila – saj je šarenica ta moder krog, če imaš modre oči oz. rjav krog če imaš rjave oči, a ne?)?

Namreč pri meni je leča približno 3mm čez šarenico in se tako vidi, da imam v očesu lečo? Jaz tega pri drugih, ki nosijo leče nisem opazila, da imajo lečo v očesu.

2.) Koliko je potrebno natočiti v posodico za leče tekočine? Čisto polno, ali je dovolj do polovice posodice za leče, toliko, da je leča potopljena?

3.) Imam tekočino solo care plus.
V optiki so mi rekli, da ko dam lečo iz očesa, jo moram pokapljati s tremi kaplicami in pomasirati iz obeh strani, nato dati v posodico s tekočino.

V navodilih piše, da ko, dam lečo iz očesa (če se ne odločim, za neko hitro čiščenjo-5minutna izbira) je ni potrebno dati v dlan, jo pokapljati s tremi kapljicami tekočine, po obeh straneh kratko masirati in šele nato dati v posodico. V navodilih piše naj bi bilo dovolj, da jo dam iz očesa in v posodico z tekočino.

Ali se torej lahko držim navodil solo care plus? Verjetno so v optiki razlagali na splošno, ker niso opazili, da pri teh solo ker plus ni potrebno tistih treh kapljic in masiranja leče, preden jo daš v posodico.

4.)V teh navodilih tudi piše, da ko dam lečo iz oči, naj jo dam v posodico in napolnim posodico s tekočino.

Ali ni bolj pravilno, da najprej natočiš v posodico tekočino in nato, daš lečo v posodico (predvidevam, da je tako verjetno manjša verjetnost, da se leče poškoduje, saj se ne dotakne trde plastike)?

Se opravičujem dolžini in res začetniškim vprašanjem ter se že vnaprej zahvaljujem za odgovore.

Ne vem v kateri optiki ste bili, da so vam dali tako malo informacij?

1. Lečka lahko sega čez šarenico (nekaterim bolj, drugim manj)
2. Pri tej posodici, ki jo ima Solocare natočite nekje do 3/4.
3. Držite se navodil, ki so priložene, saj so testirane po njih.
4. Tu mislim, da zaporedje ni pomembno.

Ni problema za vprašanja, če imate še kakšno, mi lahko tudi direktno pišete:

,

kjer lahko leče in tekočino tudi naročite.

Lp.

New Report

Close