Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika lece

lece

Zanima me ali se nizko dioptrijo (kratkovidnost) z uporabo lec ali ocal da zmanjsati oz. pozdraviti?
Koliko se mehke lece lahko uporabljajo najdlje in koliksnja je cena takih lec?

Najlepsa hvala za odgovore.

Žal se kratakovidnosti ne da kar tako pozdraviti z temi pripomočki. So se že zgodili primeri, ko se je dioptrija popravila vendar še ni določenih pravil zato.

Vprašanje glede leč je zelo nasplošno za natančen odgovor. Priporočam vam mesečne leče, katere lahko najdalje nosite čez dan. Prednosti mesečnih leč pred letnimi (in dvoletnimi) ter cene, lahko podrobneje preberete na moji strani:

Lp.

Pozdravljen,

Zelo zanima me bioenergija, zato sem prebrala že veliko knjig v zvezi s tem. V knjigah sem prebrala, da se da z bioenergijo pozdraviti tudi recimo kratkovidnost.
Pa tudi poznane bioenergetike sem povprašala o tem, pa pravijo, da se da. Trenutno še razmišljam ali bi sina peljala k gospodu Domančiću v Kranjsko Goro ali ne.
Lep vas prosim za vaše mnenje. Hvala in lep pozdrav.

Petra

Moje mnenje ni najbolj naklonjeno temu, saj če pogledamo vzroke za kratkovidnost (podaljšana zrkelna os ali po domače podaljšano oko in večja lomnost roženice in očesne leče) mi ni jasno, kako bi to z bioenergijo rešili (najbrž ne more skrajšati očesa ali oblikovati očesno lečo, ki je v očesu).

Preden se odpravite k bioenergetiku vas napotujem na mojo stran, kjer se boste teoretično podkovali z razlogi za nastanek kratkovidnosti:

in boste lažje postavljali vprašanja, kako jo tehnično bioenergetik odpravi.

Lp in veliko sreče.

New Report

Close