Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika prosim za mnenje

prosim za mnenje

Pozdravljeni!

Gre za mojega nečaka. Pred dvema letoma ni hotel zdravici odgovarjat kaj vidi in cesa ne. Zato ga je pac spustila. Sedaj pri petih letih mu je v zdravstvenem domu zdravnica s pomocjo kapljic izmerila dioptrijo na obeh očeh -5,0.
Predpisala mu je ocala z diptrijo -3 in -4.

Otrok se vozi s kolesom, gleda televizijo, sestavlja lego kocke ipd. Ali je mozno s tako dioptrijo dokaj normalno funkcionirati? Verjamem, da ima dioptrijo, a tako visoko? Kaj pravite, da dobi prva ocala s tako visoko dioptrijo?
Svakinja je ocala sicer ze narocila, a so ji obljubili, da bodo stekla zamenjali, ce se bo pokazalo, da je potrebna drugacna dioptrija.

Iskreno se vam zahvaljujem za cimpejsnji odgovor,
katka

Možno da je imel dioptrijo že prej, ko ni hotel odgovarjati in je sedaj zato tako visoka. Glede višine nisem tako presenečen, najbrž zato, ker se vsakodnevno srečujem s takšnimi dioptrijami.

Je pa zelo pohvalno za optika, da bo vam šel tako na roke, zato menim, da mu zaupajte.

Lp.

pozdravljeni,

zanima me, ali je mozno v nosecnosti kaj storiti, da otrok ne bi podedoval slabsega vida? Sama imam dioptrijo na obeh ocesih -8, moz pa na obeh -1. Skusam sicer jesti veliko sadja in zelenjave, ali obstajajo tudi kaksni dodatni vitamini? Noseca sem 6 mesecev, zato me zanima se, ali je glede na dioptrijo kaksna posebnost glede poroda?

V naprej hvala za odgovore

Ni nujno, da se to prenese na vašega otroka je pa večja možnost.

Obstajajo tablete, katere vsebujejo vitamine za oči, vendar je med nosečnostjo tudi rizično jemati kar tako vse po čez, zato se morate posvetovati z vašim zdravnikom in farmacevtom. Reče se jim Vitalux.

Lp.

Pozdravljeni,

ali je dobro tablete Vitalux jemati tudi fantom (15 let) pri katerih je že ugotovljena kratkovidnost? Ali kaj pripomorejo k izboljšanju vida? Zanima me še, od kakšnega leta naprej je primerno nositi leče namesto očal.

Lp. Jasna

Če je nasplošno zdrav in nima problemov z jetri in ledvicami lahko brez problemov jemlje tablete vitalux.

Lp.

New Report

Close