Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Občutljivost na svetlobo

Občutljivost na svetlobo

Spoštovani !

Sem mamica 2 mesečnega dojenčka. Že v porodnišnici sem opazila, da zelo nerad gleda proti oknu- pripira veke. ko sem ga obrnila stran od okna, v temo, je gledal normalno. Na to žal nisem opozorila pediatrinje, ker se mi je zdelo to za novorojenčka sprejemljivo in razumljivo.
V teh dveh mesecih pa je njegova občutljivost na svetlobo, posebej sončno še vedno zelo prisotna. V hiši namreč zvečer izredno rad gleda lučke, na soncu pa se zelo namršči, včasih si celo oči poskuša zakriti z rokicami.
Na rednem pregledu pediatrinje na to nisem opozarjala, saj je vse predmete videl in jim sledil z očmi, tudi drugače se zdi, da vidi popolnoma normalno.
Prestrašilo pa me je dejstvo, da sem na seriji fotografij, ko je bil fotografiran s flešem videla, kako je imel zenice kljub močni svetlobi popolnoma razširjene in zato na fotografiji rdeče. Druge, odrasle osebe na fotografijah ob njem so imele oči normalne.

Je to hudo narobe, kaj lahko naredim???

Ana

P. S. Kapljice AD3 sem začela dajati šele včeraj, ko sem videla, da bi lahko z njegovimi očmi bilo kaj narobe.

Žal se boste morali z vašim specifičnim vprašanjem obrniti na vašo pediatrinjo, saj bo ona najboljše ocenila ali se oko že pravilno odziva na svetlobne dražaje ali je kaj narobe.

Lp.

New Report

Close