Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Povešena veka

Povešena veka

Hello!
A je mel kdo mogoče kšne izkušnje s tem, da je mel recimo malo povešeno veko?
Pri meni je zgornja malo povešena in se sedaj to tako vidi, kot da bi bilo oko manjše! Je za to možna kakšna operacija itd.?

Lp

Operacija je možna, vendar morate po nasvet najprej k okulistu (šele nato naprej).

Lp.

Rene, hvala za tako hiter odgovor!
Pa je ta operacija(če bi bila možna seveda) morda riskantna?

Evo, pomoč iz prve roke.
Jaz sem imela povešeni obe veki in sicer zaradi otekanja okrog oči. Veke so se mi povesile dobesedo do trepalnic. In moj očesni zdravnik mi je opravil operacijo, se pravi, odstranil je en del vek v pregibu očesa in mi tako veke dvignil. Operacija se dela v lokalni anesteziji, se pravi da si buden in še isti dan greš lahko domov. Opravili so mi jo v naši bolnici in ne na plastični kirurgiji.

Če želiš še kakšno pojasnilo, pa lahko pišeš na moj e-naslov.

Lep dan.

Lep pozdrav še enrkat!

Lena, pa se to po tem posegu kaj pozna sploh. Pri meni je samo ena veka in še to je ravno toliko, da se opazi. Prej sem imel očala in se to ni toliko poznalo, sedaj pa ko uporabljam leče je kar moteče vse skupaj. Ali poseg krije zdravstveno zavarovanje ali sem samoplačnik? Pa te kdaj kej moti v očeh?

Pozdravljen.

Sam rez je v pregibu veke, tako da ni videti ničesar. Če misliš na rezultat, pa lahko povem da je dober, da se pozna in da so veke videti boljše in oko bolj odprto. Sama bom morala operacijo čez leta še ponoviti, ker imam težave z otekanjem oči, kar pa pušča tovrstne posledice. Če te torej veka moti to povej okulistu in ti bo operacijo naredil. Operacija se ne plača. Čimprej se odloči za posvet z okulistom in kot pravim, če ti tega ne bodo hoteli narediti pri vas, mi piši na osebni mejl in ti bom dala ime zdravnika, ki je poseg naredil meni in kolikor vem jih dela tudi pacientom od drugod.

Lep vikend.

Živjo
tudi jaz se zanima za operacijo vek, toda meni zaradi starosti 49 let ne bo hotel narediti okulist, ker so rekli da je to starostno ali mi torej ostane samo samoplačniško. Zanimajo me tudi izkušnje glede morebitnih komplikacij, veliko sem prebrala o tem eden hujših zapletov je bil da gospa sploh ne more zapreti očesa več po operaciji

hvala za vaše izkušnje

rada bi podrobnosti li in kako pridobiti napotnico za rešitev teh težav z povešenimi vekami

K splošnemu zdravniku po napotnico za okulista, kateri vas bo pa potem naprej usmerjal.

Lp.

Pozdravljeni,

je kdo že šel na operacijo zgornjih vek? Kateremu kirurgu in kako se je zadeva obnesla?

Hvala

New Report

Close