Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Ocala?

Ocala?

Spostovani!

Zanima me ali bi bilo dobro, da si priskrbim ocala za dioptrijo -0,25 na obe ocesi, ki jo imam ze od prvega razreda osnovne sole enako, vendar pa imam obcutek, da se je moj vid mocno poslabsal, saj vidim slabse kot pa marsikdo, ki ima dioptrijo preko -1. Kjub temu mi na vsakem pregledu naprava za merjenje dioptije, ki jo uporabljajo v lokalni ocesni ambulanti in pri pregledu z lecami ne ugotovijo nikakrsnega poslabsanja in se cudijo, da imam pri branju crk s table na zdravniskih pregledih taksne tezave.

Tudi na pregledu za vozniski izpit so ugotovili, da ne potrebujem ocal, vendar ob voznji ne razlocim kaj pise na prometnih znakih.

Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok za moje tezave, ce ne gre za dioptrijo in ali je priporociljivo pri tako nizki dioptriji nositi ocala (ali pa morda samo za voznjo).

Lep pozdrav,

Mojca

Pri vaši zadevi so očitno nasprotja. Ne razumem, kako vam na pregledu niso ugotovili dioptrije, če tako slabo vidite. Zakaj ste bili s pregledom zadovoljni, če potem ne vidite brez očal. Svetujem še en pregled in ne “operirajte” toliko z dioptrijami (za to so zdravniki).

Lp.

New Report

Close