Najdi forum

bolniška postelja

Pozdravljena gospa Zevnikova!

Moja mama si je v Laškem kar lepo opomogla. Sedaj jo čaka še pregled v Soči, potem pa bomo videli. ker se vrača domov čez 10 dni, bi rada doma malo pripravila.Glede patronaže, mi v ZD pravijo, da se bomo o tem pogovorili šele takrat, ko bo podal mnenje njen zdravnik, kirurg. Jaz sem pa kar malo nestrpna. Predvsem me zanima ali kje izposojajo bolniške postelje. Doma namreč nimamo primerne postelje zanjo. Mislim na udobje in višino. Imate morda kakšno idejo?

Pozdravljeni!
Veseli me, da se je vaša mama opomogla in bo kasneje morda lahko šla še na rehabilitacijo v Sočo. Glede patronažne službe – vaša iskušnja, ki jo opisujete je pogosta, vendar vam svetujem, da se obrnite direktno na patronažno sestro, ki je zadolžena za vaš teren. V vašem ZD, ki mu pripadate teritorialno, poiščite patronažno službo, tam pa vam bodo povedali, katera patronažna sestra je zadolžena za vaš teren. Do prihoda vaše mame domov vam lahko pomaga z nasveti.
Bolniška postelja: prva možnost je preko osebnega zdravnika vaše mame. Le-ta napiše Naročilnico za tehnični pripomoček (bolniška postelja z ograjico ali brez, s trapezom itd.). S to naročilnico potem dvignete posteljo, kjer vam povedo. V Ljubljani je to DU Poljane. Ponovno obstaja problem, ker ponavadi zdravniki nočejo napisati te Naročilnice pred prihodom osebe iz bolnišnice, čeprav je najboljše, da imajo svojci doma že vse pripravljeno. Vendar so to administrativne zahteve. Morda bo vašem primeru drugače, ker je vaša mama že v Zdravilišču.
Če ne gre po tej poti, si bolniško posteljo lahko sposodite na Škofijski karitas Ljubljana. Odgovorni za to je g. Pavle Demšar (v torek dopoldan ali četrtek od enih do treh je na voljo na tel. 01 439 21 30). Po dogovoru z njim vam posteljo pripeljejo na dom in vam jo postavijo v sobo. Poleg bolniške postelje izposojajo tudi druge inv. pripomočke.
Vse dobro
Helena

Najlepša hvala za tako temeljit in predvsem ažuren odgovor.Prav polepšali ste mi dan !

Ni ravno odgovor na vprašanje, bi pa rada izkoristila priložnost, da pohvalim škofijski Karitas Ljubljana in še posebej gospoda Demšarja. Ko smo pred časom bili v hudi stiski po očetovi možganski kapi in smo nujno potrebovali bolniško posteljo zanj, je gospod Demšar uredil tako rekoč čez noč in tudi njegovih prijaznih besed, ki smo jih takrat tako zelo potrebovali, se še danes spomnim. Res hvala za vaše plemenito delo.
Danica

Spoštovana Danica!
Vesela sem, da ste bila zadovoljna z uslugo in nasveti. Velikokrat se mi zdi, da ljudje potrebujemo samo, da nam nekdo svetuje, nas posluša, potem pa se vse lažje uredi. Naše uradne institucije pa zaradi različnih vzrokov včasih tega ne razumejo.
Želim vam vse dobro!
Helena

New Report

Close