Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BOLEČINA

BOLEČINA

Pozdravljeni.

Sem stara 26 let in že dalj časa občutim bolečino v levem predelu telesa.
( leva roka, dojka, noga, leva polovica glave in vratu…). Po pregledu pri zdravniku mi je bilo rečeno, da je najverjetneje vzrok bolečin slaba drža in neprestano sedenje v službi. Po pitju tablet za lajšanje bolečin se stanje ni kaj dosti izboljšalo.

No, bolečine sedaj trajajo že 2 leti (včasih so hujše drugič pa jih sploh ni).
Pred enim mesecem pa se je bolečina pojavila tudi v prsnem košu in zgornjem delu želodca. Po ponovnem pregledu zdravnika (EKG, pregled krvi in urina) je bila diagnoza še vedno enaka (da težave izvirajo iz hrbtenice).
Predpisal mi je tablete Voltaren Rapid, ki bolečino niso ublažile, ampak le okrepile želodčne težave. Nato mi je predpisal Ranital in Helex.

Tudi po pitju teh tablet se stanje ni izboljšalo. Še vedno me “špika” na levi strani vratne hrbtenice, nato se bolečina seli v levo roko in levo dojko. Občasno me še vedno zaboli v prsnem košu in želodcu.

Ker bi se teh težav rada čimprej znebila, Vas prosim, da mi svetujete kaj naj storim, oziroma na koga naj se obrnem.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Premalo vas poznam oziroma vem o vas, vendar takšne bolečine skoraj zagotovo niso zaradi telesnih sprememb, temveč povezane z vašo psiho. Pravimo jim somatoformne motnje, ker posnemajo določne bolečinske sindrome, ki so podobni tistim pri raznih telesnih boleznih, zato vam dosedanja zdravila niso pomagala. Zanimivo pa je, da tudi Helex ni pomagal, čeprav ne omenjate, da bi se z zdravnikom pogovorila o vaših “živcih”. Ne omenjate ali so bolečine stalane, v napadih, vedno enake ipd. Mogoče so le odsev neke depresije, fobije, ali anksioznosti, o čemer pa bi se bilo potrebno pogovoriti bolj obširno.

Če gre za tesnobo (anksioznost), bi kura Helexa morala pomagati. V nasprotnem se je potrebno temeljito pogovoriti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close