Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina telesna temperatura

telesna temperatura

Pozdravljeni!
Od aprila lani me spremlja temperatura, ki je le malo nad 37°C.
Imam tudi občasne slabosti in občutek neprestane utrujenosti. Pri močni slabosti mi temperatura pade tudi pod 35°C.
Opravila sem že vrsto preiskav in pri tem so ugotovili:
-ortostatsko tahimetrijo
-nevrokardigeno sinkopo depresivnega tipa
-okužbo s EBV
Zanima me zaradi česa pride do navedenih diagnoz, oziroma kako naj se rešim povišane telesne temperature in slabosti. (kavo in cigarete sem že skoraj čisto opustila).
Lep pzdrav Marjeta

Spoštovani!

Če je temperatura stalno nad 37 stopinj in poleg omenjenega niso dokazali tuberkuloze, revnmtoidnega artritisa ali druge znane bolezni, potem je najbolje, da si za nekaj časa nehate meriti temperaturo, ker od tega nimate nič. Še več, stalno vas vznemirja.

Ostali znaki so seveda lahko posledica okužbe z EBV, kar so vam verjetno podrobno razložili infektologi.

Zelo verjetno pa je, da je okužba z EBV slučajna najdba ob nevrasteniji ali celo depresiji, ki povzroča neprestano utrujenost, morda celo brezvoljnost, pomanjkanje spolne sle, spremembo v apetitu, spanju, energiji ipd. Če imate tovrstne težave, se z zdravnikom pogovorite o ev. zdravljenju le-tega, če ne pa poskusite pozabiti na težave, ki jih niso mogli diagnosticirati. Četudi se morada za vsem tem skriva KAJ, na to ne morete ne vi ne kdo drug vplivati. Edina razlika med vami in večino drugih je, da imate vi določene “nespecifične” težave, zaradi katerih trpi vaš vsakdan, ki si ga lhko olajšate le tako, da gresto enostavno preko tega.

Verjetno se še slišiva.

Janko Kersnik

Spoštovani!

Moram priznati, da z vašim odgovorom nisem preveč zadovoljna!
Bilo bi zelo enostavno, če bi s tem, ko bi prenehala meriti temperaturo, izginile tudi vse težave!

Temperature si ne merim kar tako, temveč takrat, ko se slabo počutim.

Preko tega ne morem iti kar tako, posebno zato, ker sem zelo zgodaj izgubila starše,ki so premalo pozornosti polagali na svoje zdravje.

Lep pozdrav Marjeta!

Spoštovani!

Na žalost v življenju ni samo dobrih novic, dobrih odgovorov in dobrih zdravnikov. Prav tako ste na žalost soočeni s problemom, ki mu ne vi ne zdravniki, ki ste jih obiskali, ne vedo rešitve na kratki rok, zato budno opazovanje nekaj mesecev ne bi smelo dodatno ogroziti vašega zdravja.

Korajžno, čeprav razumem vašo zaskrbljenost.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Najlepša hvala za vaš odgovor. Če sem prav razumela, me med vrsticami pošiljate k psihiatru. Morda so težave res tovrstne,toda mislim, da znam stresne situacije obvladovati in premagovati brez kemije.(lahko se tudi motim).
Zanima me še, ali rakova obolenja spremlja temperatura?

Želim vam lep dan in obilo uspehov!
Marjeta

Spoštovani!

Rak ne povzroča zvišane temperature, razen izjemoma pri kakem umirajočem bolniku zaradi razpada celic in sproščanja določenih snovi, ki povzročajo dvig telesne temperature.

Ne pošiljam vas k psihiatru. Veste, to, da si znamo in lahko pomagamo sami, mislimo prav vsi. Včasih pa prav pride poslušanje, nasvet ali spodbuda, včasih ni drugega kot zdravnik, ki nam to lahko nudi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close