Najdi forum

omotica

Imam precej močno omotico,kljub temu,da redno jemljem zdravilo URUTAL 2×1 na dan.So mogoče kakšne druge možnosti za blažitev te nevsečnusti.Hvala za nasvet.
Lep pozdrav marijan.

Spoštovani!

Najprej bi morala doreči ali imate omotico (imate občutek, da boste omedleli, se vam vdirajo tla pod nogami ali imate občutek lebdenaj), ali pa imate vrtoglavico (občasno ali stalno se vam strop ali predmeti vrtijo ob tem vam je lahko tudi slabo, vas sili na bruhanj ipd.), nato pa se slišiva.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani dr. Kersnik!

Ob branju te vsebine se moram oglasiti tudi sama. Podoben primer je tudi moja mama. Občasno se ji močno vrti v glavi in je videti, kot da bi bilo moteno ravnotežje, včasih jo kar zanese. To se ji dostikrat dogaja ko se “meša vreme” in sploh ni pomembno, če leži ali hodi, vrti se ji v vsakem položaju. Pripomniti moram, da ima mama nekoliko nižji pritisk 115/70 in da je pred dvema mesecema postala vdova. Od zdravil občasno vzame leksaurin 1,5 mg (do 2 x na dan) in zvečer občasno sanval tablete 1 – 2 tableti, vendar to ni vsak dan.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Kika

Spoštovani!

Iz skopih podatkov o vaši mami je zelo težko dati zanesljivo mnenje, vendar kaže na to, da gre pri njej prej za omotico, kot za vrtoglavico. Z njo bi se moral pogovoriti zdravnik, da bi ugotovil, katere vse težave ima mama, koliko časa in kako potekajo. Podlaga vsemu je zagotovo nizek krvni tlak in verjetno določena stopnja vsaj blagih psihičnih težav že od prej. To da je pred kratkim postala vdova je lahko samo dodatni sprožilni dejavnik. Predvsem bo treba biti pozoren na možnost, da bi se v naslednjih mesecih potopila v globljo depresijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Najlepše se zahvaljujem za odgovor. V tem času, sem že stopila v kontakt z maminim zdravnikom, ki je predpisal ORL pregled. Istočasno pa me skrbi nekaj drugega. Mama ima že leta nazaj težave s hrbtenico, tudi z vratno in osteoporozo, za kar jemlje zdravila. Cel čas mi trdi, da vrtoglavica izhaja iz vratnega dela, kjer čuti bolečine, istočasno pa ima na delu glave, kjer se nahajajo mali možgani zateklino, ki teče po celi glavi v širni približno 6 cm. Prav zato sem se odločila, da bova šli k zdravniku že jutri, kljub temu pa me zanima, kaj o tem menite vi.
Lep pozdrav.

New Report

Close