Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolecina

bolecina

Zivjo!

S punco imava redne spolne odnose ze 2 leti, vendar je problem v tem da jo vedno bolijo jajcniki in vhod v noznico ter noznica sama. Noznica jo boli nekoliko bolj na zacetku odnosa in potem scasoma le malo pada. Glede jajcnikov pa ne vem, je zelo zaskrbljujoce. Bolecina je neodvisna od polozaja in je konstantna. Po odnosu jo ne boli.
Prosim ce nama lahko svetujete

hvala lepa……………….Jani

Spoštovana Jani in “punca”!

Pohvalno, da te skrbi za spolne užitke tvojega dekleta. Mislim, da imata resen problem, ki pa ga je mogoče z resnim delom rešiti. Nekoliko premalo vem o vama, o vajini starosti, o dekletu, prejšnjih spolnih izkušnjah, ev. slabih izkušnjah, bolečinah pri spolnih odnosih z drugimi partnerji, v koliko primerih ima dekle orgazem, vzgoji, odnosu do spolnosti, o odnosu okolice in sorodnikov do spolnosti in ne nazadnje, kako opravita s spolnim odnosom in v kakšnih okoliščinah. Če pregled pri geinekologu ni odkril vnetja, potem do vajinega problema verjetno prihaja zaradi dekletove premajhne vzburjenosti (to ni isto kot želja po spolnosti), premalo vlažne nožnice, kar povzroča bolečine. K temu lahko med drugim prispevajo: neugodne izkušnje iz preteklosti, privzgojene zavore v zvezi s spolnostjo, premajhna želja, nezadostna čustvena predanost, nenavajenost uživati v nečem, kot je spolnost, prekratka ali neustrezna predigra, neugodne okoliščine spolnega odnosa, prehiter prodor s penisom v nožnico, pregrobo drgnjenje…

Iz povedanega sledi, da se je problema potrebno lotiti postopoma. Najprej ugotovita, kaj vse bi lahko bilo krivo (ne kdo) za probleme. Če tudi z ustreznim pristopom problema ne bosta uspela rešiti, bo najbolje, da se podasta k svetovalcu. Poizkusita priti do orgazma brez prodora penisa v nožnico, da preverita, kako je z bolečinami takrat.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close