Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost E-VITAMIN

E-VITAMIN

Nekje v temu forumu sem že zasledila nekaj okoli vitamina E in tudi spraševala, zakaj je E-VITAMIN tako dober? Ali res vpliva na plodnost? Pri ptičih vem, da pomaga, da se boj “gonijo”, ampak pri ljudeh… prvič slišim.

Ali katera kaj ve o tem?

PIP, Taja

Hehe… sploh ne bi bilo slabo, da bi kaj takšnega pomagalo.

Tudi mene zanima, če katera kaj več ve!?
Meta

Taja, za E vitamin še nisem slišala, da pomaga, sem pa slišala za vitamin B6, ki naj bi pomagal tistim, ki imajo kratko fazo rumen. telesca.
Mogoče se pa le katera javi z informacijo, ki jo rabiš.

M.

Me že malo skrbi, da sem kakšno traparijo vprašala……. God, help me!

Jest sem slišala, da pomaga žajbelj.

Taja, E vitamin na splošno ugodno vpliva na zdravje, še posebno pa na moško in na žensko plodost zaradi vplivo na delovanje žlež. Lahko ga jemlješ kot olje pšeničnih kalčkov, ki je najbogatejše z njim. Deluje pa na živali in ljudi! Zgleda tudi, da preprečuje splav:

“Vitamin E Diet

Vitamin E is the fertility vitamin. Vitamin E helps to normalize hormone production by rejuvenating the endocrine system. It is also essential in cellular respiration and the absorption of fat-soluble vitamins.

Natural sources of vitamin E include green, leafy vegetables, and watercress. Wheat germ is an excellent source of vitamin E. In certain cases miscarriage can be prevented if the pregnant woman eats wheat germ on a regular basis.

Foods rich in vitamin E, such as liver, sunflower oil, and pumpkin seeds, may counter infertility.

Note: If you have high blood pressure, limit your intake of supplemental vitamin E to a total of 400 international units daily. If you are taking an anticoagulant (blood thinner), consult your physician before taking supplemental vitamin E. “

Iza

Ja, za žajbelj sem tudi jaz slišala, pa sem že razmišljala, da bi ga pila – ampak je pa žajbelj tudi naravni antibiotik, pa ne vem, a je to dobro, da ga kar piješ in piješ…? Ne vem, sem pa v tistem Janinem članku o fitoterapiji prebrala, da je MED naravni hormon, ki spodbuja ovulacijo in vse procese potrebne za oploditev. Tako, da ga jaz jem že cel vikend (itak, je tudi drugače med zdrav); pa še možek ga je začel jesti 🙂

LP, Andreja

PS Iza, a je ta vitamin še v kakšni drugi obliki možno zaužiti?

Dobro jutro!

Sem malo prebrskala po internetu in našla nekaj zanimivega:

Dobri viri vitamina E so rastlinska olja, oreščki, jajčni rumenjak, margarina, parmezan, soja, zrnje koruze, pšenice, riža, avokado, olive, korenje, oves, rdeča paprika, pastinak, paradižnik, vodna kreša…

pa dober tek
Meta

Meni so pri težavah z neplodnostjo priporočali tablete E vitamina, ki sem jih šla iskati v lekarno v IT, in sicer takoj za MP Fernetiči je ena lekarna, kjer jih dobiš. To je bilo leta 1999.
LP Mina

Andreja,
Olje jem 1-2 žlički na dan in poplaknem z mlekom ali vodo. Jem tudi ribje olje, če poplakneš okus ni premočan.
Tole sem našla od Krke; imajo v lekarnah:
EVITOL – pastile
Pastile Evitol z vitaminom E varujejo telo pred prezgodnjim staranjem ter pomagajo ohranjati njegovo prožnost in vitalnost.
Vitamin E deluje pozitivno na celotno telo: pospešuje prekrvitev, izboljšuje mišično storilnost, preprečuje nastanek poškodb ožilja, pospešuje prenos maščob in varuje ožilje pred aterosklerotičnimi spremembami. Prek hipofize posredno vpliva tudi na žleze z notranjim izločanjem in kot ”vitamin plodnosti” uravnava delovanje spolnih žlez.
Pastile Evitol priporočamo za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja vitamina E. Priporočamo ga tudi kot fiziološki oksidant za zaščito krvnih žil, kože in mišic pred škodljivimi učinki prostih radikalov, za zaščito celičnih membran pred lipidno peroksidacijo in za zaščito pred prezgodnjimi znaki staranja.

Iza

Hvala Iza, da si se tako potrudila, bom šla vprašat v lekarno, če to imajo; nekako mi ni do ribjega olja, saj razumeš :). Torej kaj pravite na med – niste nič odgovorile?

LP, Andreja

Iza, ti si zvezda, ej! Tale tvoja razlaga je bila pa u ibr podrobna! Hvala, ej!

VSEM HVALA ZA VAŠE INFORMACIJE!

Jooj, sem pa kar vesela, ker nisem vprašala traparije. Očitno E vitamin tudi ljudem pomaga, da se lažje plodijo.
Jaz sem začela papcati E-vitamin od firme Am Way. Zadevo se menda da kupiti le od kakšnih prodajalcev direktne prodaje. Meni ga je dala kolegica. Stane pa okoli 5-7 jurčkov, ne vem točno. Je pa na bazi soje.

Punce, sedaj pa samo GASA po E vitamin.

Taja,
ne vem ali je naključje, vendar sem zanosil le tista meseca, ko sva oba (ja, OBA) z ljubim tankala ribje olje in ojle pšeničnih kalčkov!

LP, Iba

E vitamin dobis v lekarni, “Evitol” je njegovo ime, mesecna kolicina je v eni skatli, stane pa okrog 1000 SIT…

Ha, za posrt! Ful dobra fora! Bom zdej še jest napumpala mojga, da bova redno začela tankat ribje olje.
Thanks za tvojo informacijo!

Pa, pa!

Iza!
A mi lahko poveš,kje si kupila ta dva olja?V lekarni ali kakšni trgovini?
Hvala!

Kupiš lahko v lekarni, za trgovino ne vem.

lp Doroteja

Zakaj pa ne bi raje jemale tablete vitamina E? Če se ne motim, sem jih zadnjič videla v Drogerie Markt?
Je pa že bolje, kot ribje olje!

Tako!
Tašika

Pozdravljene! Danes sem bila v bio trgovini, kjer sem iskala caj krvomocnice, pa ga niso imeli. Mi je prodajalka svetovala OLJE PSENICNIH KALCKOV, ter MACO v prahu. Uzival ju bom zgolj zaradi lazje zanositve. Baje je vitamin E kljucnega pomena. Ima se katera izkusnje s tem oljem?

New Report

Close