Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost SPET OBUPANA

SPET OBUPANA

Drage moje forumke, moram se vam spet malo oglasiti. Nekatere veste moje težave za tiste, ki pa ne pa naj povem le to, da sva tudi midva ena od tistih, ki ne moreva imeti otrok. Pri nama je vzrok znan to je moževa neplodnost. Skoz sva dala vse možne preiskave, biopsije, ivf, itd. Zdravniki so dviginili roke in dejali, da pač svojih otrok ne bova mogla imeti nikoli. Obiskala sva razne alternativne metode, zmetala tja še in še denarja uspeha pa od nikoder. Ne morem in nočem se sprijazniti, da ne bom nikoli mamica. Jaz, ki obožujem otročičke že od nekdaj. In danes je spet eden od tistih groznih dni, ko v srcu in duši čutim stisko, obup, nepremagljivo bolečino. Saj ko slišim da je uspelo takšnim ki so imele res zakompliciran problem pa se jim je dalo pomagati. Samo jaz sem ostala praznih rok. Včasih se mi zdi, da dolgo več ne bom mogla tako živeti. Samo bi jokala, jokala in še enkrat jokala. Same veste kako je to ko le skozi okno lahko gledaš srečne starše, ki v vozičkih vozijo svoje otroke ali se pa na igrišču igrajo z njimi. Tebi pa roji v glavi le eno, ti tega ne boš nikoli skušala. Le zakaj je življenje tako nepravično enim da vse drugim pa niti to kar je najbolj naravno.
Nisem vas hotela zamoriti, ampak le vi me lahko razumete. Hvala in lep dan.

Iva, prebrala sem tvojo zgodbo, ko si jo prvič objavila. Če se prav spomnim, tvoj mož odločno nasprotuje posvojitvi. Ko sem to prebrala, se mi je srce trgalo in priznam, da si ne morem misliti, kako čutiš.
Ali res ni nobene druge rešitve?
Tako mi je žal.

M.

Iva,
nadvse sočustvujem s tabo. Mislim, da bi se tudi meni mešalo od hudega, če bi bila postavljena pred tako dejstvo.
In ker te ne poznam in vem o tebi le to, kar je zgoraj napisanega, mi ne smeš zameriti, če bo tale moj predlog malo mimo usekal: mislim si namreč, da če tvoj mož nasprotuje posvojitvi in si ti plodna, bi pa mogoče bila za moža sprejemljiva varianta, da bi te oplodili s tujim, darovalčevim semenom…?

Sicer pa ne obupuj, vedno je kakšna možnost… takšna ali drugačna, mogoče si bo pa premislil, moj si je, pa tako proti posvojitvi je bil…

Zdaj bom nekaj napisala, pa vem ,da nebi smela,da te bom razočarana.Toda,tudi jaz vrsto let nisem mogla zanositi ( pri 20 letih porod pri 6.ih mesecih otrok umrl in nikoli več).Takrat je bila zunanje telesna oploditev še v povojih, da bi prišel na vrsto ni bilo šans.Leta so minevala in ko sem si spet najbolj želela otroka, sem se tolažila (včasih tudi zavidala) tistim, ki so takoj po službi bežali po svoje otroke v vrtec.Niti malo nisem pomislila,da je tovelik napor, da imajo za sabo neprespane noči, trme otrok,bolezen…….samo lepe strani sem videla.Po 22-tih letih se mije želja izpolnila IVF,res,da nisem več rosno mlada,vendar otroka imam.Zato ne obopuj,če si še dovolj mlada,znanosto,medicina tako hitro napredujeta,da ti ne bo treba čakati 22 let kot meni ,pa se ti bo želja uresničilla,samo upati je treba,čas celi rane in dela čudeže.Bodo že kaj naredili tudi v tej smeri,mogoče se bo pa pri vaju kaj spremenilo.l.p.

Jaz te popolnoma razumem. Tudi pri nama je vzrok znan to je moževa neplodnost.
Prav zdaj grem skozi kalvarijo 3.postopka ivf-icsi, od katerega si nič preveč neobetam.
Tudi jaz že razmišljam kaj bo ko tudi 4.poskus ne uspe?
Kaj mi potem še preostane??
Koliko poskusov pa imata že vidva za seboj?

Verjamem, da ti je težko. Kar hudo mi je postalo. Lahko ti pomagamo samo moralno.
Drži se in ne obupaj. Živi naprej in zgodilo se bo, boš videla.

Verjamem pa, da imaš moža zelo rada!!!
Bodi srečna.

Ne jokaj!
Meta

Oj, Bianca!

Spet jaz, radovedna Taja! Sorči, ker vas vse stalno morim z vprašanji, ampak mogoče vse to čaka tudi mene. Z možem je OK, pri meni pa ni videti nič posebnega, le dojenčka ni in ni!

Zanima pa me, kako lahko sploh opravijo IVF ali pa ICSI, oz. IVF-ICSI, če je moški neploden? Ali kljub vsemu proizvede kakšno semenčece ali kaj?

Hvala za odgovor že v naprej!

Čau, čau, Taja

Draga IVA!

Zelo slaba sem v psihoterapiji. Bi se pa pridružila mnenju, da se dogajajo čudeži. Nikoli ne smeš čisto obupati.

Moram priznati, da je tvoja zgodba tako ganlljivo napisana, da si tudi meni privabila solze v oči. Res ne vem, kaj bi ti rekla v tolažbo. Mogoče le to, da bodi vztrajna in teži okoli zdravnikov še kar naprej!

Glavo pokonci in v borbo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taja

Draga Ajda prav to mu je povsem nesprejemljivo, da bi šla na ivf z darovalčevim semenom, saj pravi kakor koli on bi vedel, da to ni nikakor njegov otrok. In tega ne more sprejeti. Pa tako mu povdarjam kako zelo bi me osrečil, pa saj poskusiva lahko, pa če ne bo v redu pa še vedno po tem lahko gremo narazen, mar ne.

Bianca, midva imava le en icsi za sabo in to le takšen poskusen, saj pri možu ni bilo najti niti v biopsiji nobene pravilnega zdravega spermija primernega za oploditev po tej metodi. Le nekakšne ostanke propadlih spermijev, kar pa seveda iz tega ni bilo nič. Tako nama seveda ni nikakršne pomoči.

Če partner v izlivu nima semenčes oziroma jih ima premalo, jih poskušajo dobiti z biopsijo testisa. To je operacijo, kjer moškemu izrežejo del mod in na tem kščku poiščejo semenčeca. Moj je to že dal skozi, ker v izlivu ni imel niti ene semenčice. Ampak je zdaj v redu, ker jih proizvaja, le da do njih pridejo samo s to operacijo.

Lp, Barbara

Mene pa zanima, če je to z darovalčevim semenom in kako prideš do tega. Tudi moj mož ima diagnozo azoospermija in me zanima, kakšen je postopek, da prideš do te faze.

Draga Maša na strani http://www.daruj.com boš dobila veliko informacij pa srečno in uspešno.

Draga iva

Zate mi je zelo teško, in solze so mi stopile v oči, ko sem prebrala tvojo zgodbo. Ena ženska je imela popolnoma iste težave kot ti, njen mož ni mogel imeti otrok, in je zdravnik povedal, da nikoli ne bosta mogla imeti. Z možem sta se zmenila za posvojitev, in sta posvojila fantka pred enim letom. Veš kaj se je zgodilo, da takoj naslednji mesec je ostala noseča, in sedaj male so težave in je v bolnici pri 7 mesecu nosečnosti. Tukaj dokazano, da tudi čudeži obstajajo, da ni vse tako kot zdravniki napovedujejo. Drži se ne obupaj. iva, če želiš na nek način, da prideš do tvojega otroka, ne bi tukaj nič razlagala, mi lahko pišeš na moj mail pa se pomenimo. Bo bo uspelo zagotovo samo ne obupaj, zato sem povedala, da nikoli ni prepozno.
Lep dan ti želim in si pišema, moj e-mail imaš na zgornji strani.
Doroteja

Pozdravljena!

Že nekaj časa razmišljam o tebi in si zastavljam eno vprašanje. Tvoj mož je bil na biopsiji testisov. Če se ne motim enkrat. Vendar, ali vesta, da ni nujno, da pri prvem posegu najdejo primerne spermije. Ti spermiji so namreč prav nagajivi. Meni je ginekolog rekel, da naj se ne sekiram preveč, če po prvi biopsiji ne bodo našli nič, saj se spermiji lahko nahajajo na kateremkoli predelu mod, zato je bolje poskušati večkrat. Pa še to mi je rekel. Lahko da v enem testisu ne najdejo nič, v drugem pa jih najdejo ali na enem mestu jih ne najdejo na drugem pa v okviru enega testisa. Ali je tvoj mož pripravljen še enkrat iti na biopsijo? Res bi bila škoda, da vržeta puško v koruzo po eni biopsiji. Naj gre še enkrat, pa še enkrat. Enkrat bodo že prišli do kakega primernega spermija.

Lep pozdrav!

Barbara L.

Saj sem ga zdaj prepričala in bo najverjetneje res šel na eno biopsijo. Tako da bova res naredila vse samo da bi prišla do svojega otroka. Če je to res kar praviš, potem bi pa se za naju tudi mogoče nasmehnila sreča. Mogoče kdo ve, kaj lahko moški naredi za sebe, mogoče s kakšnimi zdravili, čaji ipd, da bi bili kar se da najboljši pogoji, da bi se ustvaril en majčken spermij primeren oploditve po icsi metodi. Hvala vsem za spodbudne besede in še naprej bom vesela kakršnih koli nasvetov. Sončen in ne prevroč dan.

Seveda, samo ne obupat. Škoda, vendar ne vem, kje sem prebrala, da je znanstveno dokazano, da se že tako ali tako pri vsakem moškemu v enem modu razvija skozi življenje več spermijev kot v drugem oz. da se razvijajo samo v enem, pa še to na točno določenem mestu. Tako da ni za obupat. Ker pravijo, da za ICSI metodo niti ni potrebno, da je spermij 100% razvit. Dovolj je že spermij v začetni fazi razvoja. Zato nikar obupat. Boš videla, da bosta prej ali slej zibala svojega otroka. Zdržita, vsi držimo pesti za vaju. Veš, ko sva midva zvedela, da moj partner ne more imeti otrok po naravni poti, sem se dobesedno zakopala v literaturo in vse preštudirala, spraševala zdravnike. In zaključek je bil povsod isti. Ne obupat. Dokler je volja in veliko potrpljenja in vztrajanja je vse mogoče.

Lep dan.

Barbara L.

Draga Iva!

Tole sem našla in upam, da ti bo v pomoč!

http://www.maleinfertility.org/lifestyle.html

Skratka, nekaj napotkov za način življanja, pa vitamini C (500 mg) E (400 enot, lahko kupiš E vitamin olje, ki je olje pšeničnih kalčkov v lekarnah), selen (20 mikrogramov) in multi-vitamin z cinkom (20 mg).

Na tej strani pa je polno drugih informacij, če dobro bereš angleščino!
http://www.maleinfertility.org/index.html

Vso srečo vama iz srca želim,
Iza

Draga Iva,
zelo sočustvujem s tabo.
Verjetno to že veš, ampak vseeno… Nama je ginekolog zelo poudaril vpliv vročine na semenčice -npr. savna,pa tudi že telesna temperatura (pregrevanje). Rekel je (je strokovnjak na področju neplodnosti), da pri moškem, ki nima teh težav, to tako zelo ne vpliva. Pri tistem, ki ima že tako slabe semenčice, pa je menda vpliv uničujoč. Opozoril naju je tudi na preozke hlačke in hlače, češ da moški vsemu temu dajejo premajhno težo,vendar oprijete hlačke in ozke kavbojke menda tudi zelo vplivajo na to. Pa alkohol. Če ima moški normalen spermiogram, je vpliv vsega tega menda zelo majhen, kot že rečeno, pri ostalih pa se vse take stvari seštevajo in uničujejo že tako po naravi slabe semenčice, ki so tudi veliko manj odporne. Jaz sem mojemu možu zelo težko dopovedala, da tudi kakšen pir sem pa tja škodi za te stvari (še preden sva vedela za rezultate spermiograma-bili so O.K.).

Upam, da sem ti kaj pomagala, vedi pa, da vse tukaj gor čutimo s tabo.

LP

Da Taja tako je.
Ampak semenčec je zelo malo in so “nedozorene” odvzamejo pa mu jih z biopsijo, oziroma če se ne motim se imenujejo spermitidi.
V izlivu tako nima niti enega semenčeca.
Ivf-icsi pomeni sam postopek. V eno samo jajčece aspirirajo eno samo nedozoreno semenčece.
Možnosti za uspošno zanositev je zelo zelo majhna.
Jaz sem že tretjič po tem postopku in sem dobila včeraj M.
Upam, da te nisem prestrašila!!!!!

New Report

Close