Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost dr.pušenjak

dr.pušenjak

Pravkar sem brala na forumu ginekologija in porodništvo en odlomek na temo
predpogoj za zanositev….Maša 15-05-02 14:23 in njegov odgovor

pred kratkimi mi je prišel v roke resen članek v pomembni medicinski reviji, ki govori o pogostosti otrok moškega spola pri kadilcih in kadilkah. Ta na več tisoč anketiranih ugotavlja, da npr. kajenje povzroči manj dečkov pri kadilcih in kadilkah v fazi zanositve. Da so moški potomci v maternici in v fazi pred vgnezdenjem v maternico veliko bolj dovzetni za vplive okolja vemo že dolgo, zato je učinek na “moške potomce” v maternici samo bolj občutljiv pokazatelj podobnega učinka na vse zarodke, le da škodljive učinke eni preživijo pogosteje, drugi pa redkeje.

Zadaj pa mene zanima, kaj je hotel s tem povedati, trikrat sem prebrala in sedaj tudi ko sem prepisovala ne razumem, kaj po njegovem se pri kadilcih in kadilkah rojevajo, če seveda preživijo moški potomci , pri nekadilkah pa obratno. Prosim, če je katera bolj “pametna” če mi lahko obrazloži to njegovo mnenje bolj po domače. Pa oprostite moji banalnosti, samo včasih res ne razumem, kaj napiše.

Zdaj pa mimo tega, tudi jaz sem pred meseci zasledila na njegovem forumu, da je napisal , da je prvi dan ciklusa že rjavi izcedek, eni od sotrpink pa je na forumu odgovoril, da je prvi dan ciklusa tista ta prava krvavitev. Tudi tukaj pride do razhajanja mnenj, jaz pa bi bila rada čim bolj na tekočem. Upam, da ste razumele kaj sem hotela vprašati !

lep pozdrav

Alenka! Tudi jaz sem razumela njegov odgovor kot ti. Isto velja za rjav izcedek, da naj bi to pomenilo že nov ciklus. Verjemi, da sem tudi sama velikokrat v dvomih, kaj je hotel povedat.

Mogoče je pa kakšna bolj poučena ali pa je razumela drugače njegov odgovor. Počakajmo.

M.

Sploh si ne zaslužite odgovore od dr. Pušenjaka. Vam pomaga vi pa ga nosite po zobih, tukaj po forumu. Dajte si malo pamet v glavo. Kako vas ni sram.
N.

Maša je dr. Pušenjaka spraševala o tem, kako nekatere razvade vplivaja na zanositev. On je dal za primer škodlijivega učinka primer kajenja.Ugotovili so, da je pri kadilcih manj možnosti, da bodo dobili potomca moškega spola, ker so le-ti (“moški potomci” namreč) bolj dovzetni za vplive okolja. Tako je hotel pokazati, da škodljivi učinki vplivajo na zarodke oz možnosti zanositve.Nekateri zarodki te škodljive učinke preživijo pogosteje (zarodek deklice ni tako dovzeten za kajenje kot zarodek fantka), drugi ne.

OOO, brez razburjanja prosim, tukaj smo da si pomagamo, a je tako ? Mogoče kdaj nismo najbolje razpoložene in veliko krat ne znamo vsega prebrati izpod vrstic. Čisto nič nimam proti njemu, veliko krat mi je pomagal, zelo ga sproštujem in sem mu hvaležna za vso njegovo pomoč. Moj post ni hotel nobenega užaliti, le razumeti sem ga hotela. Upam, da ne bom preveč nesramna, a mi lahko potem ti razložiš ?

Hvala

No, no, Nadja. Saj ga ne nosimo po zobeh. Celo v veliko pomoč nam je, le včasih nas malo zmeša, ko enkrat napiše tako, drugič pa drugače.
Sicer pa je tole forum mnenj. Saj ima lahko vsak svoje mnenje, ne?

M.

Tudi jaz sem njegov odgovor razumela tako kot Maruša, da je namreč pri kadilcih in kadilkah manjša verjetnost, da dobijo moškega potomca – ker so ti bolj občutljivi na vplive iz okolja (kajenje), redkeje preživijo kot zarodki ženskega spola.

Glede krvavitev pa ne vem. Osebno za začetek M vedno štejem šele tisti dan, ko se pojavi “prava” krvavitev – vsaka pa zase ve, kakšna je ta krvavitev pri njej in koliko ji je izcedek podoben.

Sicer pa mislim, da smo lahko zelo srečne, da imamo dr. Pušenjaka, in da je takšno splošno mnenje na forumih. Nadja, mislim, da si alenko27 narobe razumela in (pre)ostro reagirala. Jaz njenih vprašanj nisem razumela kot kritiko dr. Pušenjaka.

Sicer pa – sončen dan je, bodimo dobre volje!
LP, Ena

Nadja, si pa huda, ej!

Drage punce!

Zakaj se greste znanost, če ne znate logično sklepati?

To se jasno vidi na forumu ginekologija, kjer vsaka misli, da je edina s takšnimi težavami. Sprašujete včasih po stokrat isto, čeprav nas Pušenjak lepo prosi, naj beremo stare odgovore na več ali manj ena in ista vprašanja. Treba bi bilo le prebrati besedo za besedo, stavek za stavkom in malo POMISLITI. Egoistično je, da si stalno želite INSTANT REŠITVE!!

Torej pamet v roke, pa malo delajte tudi z glavo, da ne bomo kmalu ostale brez specialista.

deklica

Draga deklica!

Imaš pa res veliko dela, da se ukvarjaš z našimi vprašanji in problemi. Očitno imaš tudi sama težave, zato brskaš po forumih.

Za naše specialiste se pa ne sekiraj preveč, ker so na ginekoloških klinikah, tako, da se ne vbadajo z našimi vprašanji na forumu. Tudi, če nam Pušenjak odpove pomoč, se imamo kam zateči z vprašanji. Ne skrbi! Ostane nam celo tudi psihiatrija.

Če pa ukinejo te forume, pa ti ne boš imela prilike “pucati” svojih kompleksov.

Pa veliko sreče v življenju,

Taja

Taja, Taja, žalostno……..

Matr ženske kako ste super, pa ve bi rade in boste vzgajale svoje otroke?????????????????? Ti mene s kamnom jaz tebe s skalo,žalostno!!!!!!!!!!!

New Report

Close