Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Drage dame

Drage dame

… Predvsem mi je ta forum všeč, ker sem končno našla nekoga, ki mi lahko odgovori na vsa mogoča neumna vprašanja (ej, se pač držim tega, da tisti, ki vpraša izpade enkrat bedast, tisti pa, ki ne vpraša, je bedast naprej in naprej … :-).
Zdaj pa me zanima naslednje: moje M so precej čudne. Najprej imam le rjavkast izcedek, ki ga ni ravno veliko, ampak je. Po kakšnih 2 dneh pa se začnejo bolečine v trebuhu, bla bla bla in “prava M”.
Ker se trudim, da bi si izračunala dneve O, ne vem čisto točno, kaj naj štejem kot 1. dan ciklusa … Je v bistvu že tisti “izcedek” začetek M in je to 1. dan? Ali je 1. dan M zagotovo le tisti z vsemi pripadajočimi znaki?

Hvala za odgovore!

Tini

Mislim, da je dr. Pušenjak že nekajkrat odgovoril, da se M prične prvi dan krvavitve, torej tudi rjav izcedek. Poskusi najti na njegovem forumu.

M.

Po moje je že prvi dan, ko opaziš rjavkast izcedek, prvi dan M.

Pozdravljene!

Ker imam enake probleme, sem prav to vprašala dr. Pušenjaka na ginekologiji in mi je odgovoril, da se šteje od “taprave” krvavitve.

Lep pozdrav in sončen dan

Sama imam štiri dni pred M rjav izcedek, pa sem vedno štela prvi dan M od prvega dne izcedka – tako je odgovarjal dr. Pušenjak. Potem pa sem kasneje zasledila, da če so taki ciklusi vedno enaki, je pa rekel, da naj štejemo od prvega dne močne krvavitve. Zdaj pa res ne vem, kaj je prav – me pa to skrbi, ker bom začela jesti Klomifen, ko bom poklicana IUI, pa ne vem, kako vzeti tablete.

A mogoče katera kaj več ve o tem?

LP, Andreja

Tudi jaz imam kakšna dva dneva pred M rjav izcedek. Klomifen sem jemala 5 dni od izcedka dalje, to se pravi, da sem proti koncu M že vzela 1. tableto.
Kako je pravilno, pa ne vem.
Ovulacijo sem pri Klomifenu imela vedno 7. dan po zadnjem dnevu jemanja.

Tašika

New Report

Close