Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina celoletne težave

celoletne težave

Lepo pozdravljeni!

Stara sem 36 let in 8.januarja letos sem se zbudila z zelo močno vrtoglavoco in bruhanjem. Sprejeta sem bila v bolnišnico,kjer naredijo slikanje glave,EEG,gastroskopijo,laboratorijske preiskave krvi.
Rezultati: rahla mikrocitna anemija,biliarno peptični gastritis
Vendar težav še ni in ni konec,kajti vse leto me mučijo naslednje težave:
omotičnost,utrujenost,včasih hitrejše bitje srca in zbadanje okoli njega,težko zajemanje sape,občutki vročine ali mraza,občasni glavoboli,občutek,da ne čutim rok in mravljinčenje,velikokrat zelo močni vetrovi,napihnjenost,bolečine v križu.
Te težave se prepletajo med sabo. Lahko se dobro počutim nato iznenada ena od naštetih težav,ki mine sama od sebe. Zanima me kaj bi to bilo,kajti vse te težave me spravljajo v obup.
Hvala!

Spoštovani!

Kot veje iz vaših podatkov, gre pri vas za izrazite duševne motnje. Najbolj izrazite so somatoformne (telesni znaki: glavobol, dušenje…), ki so povezane s tesnobo. Povedali pa ste premalo, da bi lahko ugotovil, ali imate samo tesnobo (anksioznost) ali tudi depresijo ali fobijo. Ena od teh pogosto povzroča panične napade, kakršen je bil pri vas npr. prvič, ko je bilo najhuje. Omenjeni odkloni od normale v laboratorisjkih izvidih nikakor niso vzrok vaših naštetih težav, prav tako z nobenimi preiskavami delovanja orgnaizma ni mogoče ugotoviti “trpeče duše”. Potrebno se bo pogovoriti o globljih vzrokih vašega duševnega stanja, ki je sedaj pripeljalo do tako nemogočega leta.

Prav sedajle končujem delo, ko sem imel opraviti z vsaj 10 podobnimi bolniki starimi od 14 do 65 let, ki prav tako trpijo zaradi številnih in raznolikh težav.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close