Najdi forum

obrezovanje dreves

Pozdravljeni,

z mozem sva se pred kratkim preselila v hiso z vrtom. Problem se pojavi, ker je na vrtu tudi veliko dreves, nekoga, ki bi to znal urediti (pravilno) pa ni. Zanima me, ce je kje v Mariboru ali v okolici MB mozno najeti osebo, ki bi (proti placilu seveda) znala to strokovno opraviti – in kdaj je seveda primeren cas za to?

Na spletu nisem nasla namrec niti enega oglasa, ki bi ponujal tovrstne usluge…

LP od “novopecene” vrtickarice

Poskusi vprašat na Florino, drugač pa v imeniku natipkaj urejanje okolja, pa jih je kar nekaj.

Pravi čas je v marcu, tik preden se odprejo brsti.

Univerzalnih pravil ni, bistvo pa je, da pustiš dovolj rodnega lesa, da bo pridelek to leto in dovolj mladih vejic, da bo pridelek tudi prihodnje leto. Če so drevesa stara, jih je potrebno korenito pomladiti.
Tipično za nevdrževana drevesa je, da rodijo vsako drugo leto (eno leto gre vsa energija v rast rodnega lesa, naslednje leto v plodove).
Kupi si kakšno knjigo, sadjarstvo je lahko zanimiv hobi.

Obišči stran Mojvrt na Slonepu. ( http://www.mojvrt.net ). Tam imajo kar obširno bazo ponudnikov vrtnarskih storitev, pa boš verjetno našla tudi koga, ki obrezuje drevje.

V Mriboru organizira Kmetijska šola tečaj obrezovanja – datuma še ne poznajo-ker se tudi sama zanimam zanj jih moram poklicati ta teden – tel: 251 30 11-
S tem se sicer ne boš še naučila vsega, a osnove so – oz. obuditev zanimanja .
Poskusi!
Lep pozdrav! Alenka!

Cene za obrezovanje dreves[/url] se gibljejo med 40-250€/drevo, več pa na https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/obrezovanje/obrezovanje-dreves-in-zive-meje-cene-trendi-ideje-in-preverjeni-vrtnarji/

New Report

Close