Najdi forum

Živjo vsem!

Mene bo pobralo. A res ni ničesar proti polžem (s hišico), kar ne bi bilo nevarno za psa in otroka? Ne pomagajo jajčne lušine, niti kozarci piva zakopani v zemljo, tudi pobiranje je brezupno. To je sicer še najbolj uspešno, a kaj ko se skrijejo pod tisti 2 roži, ki sta bolj gosti, nekaj še na ograjo, vsi ostali pa dan preživijo v gosti senci sosedovega plevela, ki ga pokosijo na nekaj mesecev. Požrle so mi smrdljivke, salvije, ricinus, hosto sem posadila v posodo in jo dvignila, da sem jo rešila, letos so se spravili celo na surfinije, ki sem jih imela na tleh v koritih, tudi en grmiček portulaka je izginil, angelska trobenta ima čisto luknjaste liste…

Tudi če bi jih zastrupljala, bi bilo to le omejevanje števila. Razmišljala sem, da bi strup potresla na sosedovi strani ograje, pa bi bilo hudo, če me odkrijejo, ker imajo morje mačk. Pogovor ne bi pomagal, ker niso niti toliko, da bi žagali veje, ki rastejo v naše drevo, plevel pokosijo, ko zraste do 40 cm…, ampak to me ne moti, motijo me ti polži, ki vse požrejo.

Pozna kdo rože, ki jih polži ne marajo? Mislim v glavnem na enoletnice, ki bi cvetele, ko odcvetijo narcise in tulipani.
Prosim potrudite se, ker mi vsaka ideja pride prav. Tako lepo sem si zamislila vrt, zdaj pa mi je vse padlo dol.

Hvala in lepo se imejte!
Tinoča

Obstaja “strup” za polže, ki je “bio”. Sicer ni tako učinkovit ko pravi, saj ga rabiš malo več. Torej v vrtnarski prodajalni se pozanimaj o tem. Lansko leto sem ga kupila, ne spominjam pa se imena. Izdelan je iz naravnih substanc.
Sicer pa boš polže težko odpravila, ker imajo primeren prostor za bivanje. Strup potrosi po svoji strani v ravni vrsti ob sosedovi trati, tako da boš tudi vedela kje je.

lp

Poznam se en bio strup, ki je cenejsi in ga dobis v vsaki trgovini. Kupi najcenejso sol, in jo potrosi ob ograji in po mestih, kjer nimas roz in zelenjadnic, temvec le trato in plevel.Polzi se mnozicno zbirajo ob kaksnih lesenih in kamnitih robovih, od tam pa hodijo potem na malice in kosila. Ta polzji strup skoduje rastlinam in polzem, ne pa mackam, psom in ostalim toplokrvnim domacim zivalim. Veliko uspeha in lep pozdrav
Alenka

Jaz pa jih sploh nimam srca ubijat – zadnjič sem hotela pokosit travo, pa je bilo toliko polžkov, da so se mi kar zasmilili, ko sem si predstavljala, kako jih bo razkosalo! In tako zdaj živimo v džungli! 🙂

Proti polžom so dokaj uspešne tudi rože:-kapucinke in tagete. Sama se že dve leti ubadam z polžjo nadlogo, vendar strupi ne pomagajo nič bolj kot rožice, sol in pobiranje polžev.Strup pa škodi tako ljudem kot živalim.
Veliko uspeha ti želim!

Kaj misliš s kapucinkami? Naj bi jih odganjale ali privabljale? Ko so požrli surfinije, so se spravili tudi na kapucinke.
Koliko časa pa naj bi držala sol? Nekako logično je, da jo je treba trositi po vsakem dežju. Priznam, da kljub nasvetom še nisem posolila. Malo zato, ker letos ni več kaj dosti za požreti, malo pa zato, ker jih kar tako tudi težko pobijam.

Mogoče pa bi na kulinariki našla nekoga, ki bi jih hodil nabirati in jih potem pojedel. Bi pomrli vsaj za nek cilj :))

New Report

Close