Najdi forum

Nuhalna svetlina

Lepo pozdravljeni!

Pisala sem vam že pred kakšnim tednom, pa se je sporočilo očitno izgubilo. Ker sem še vedno v dvomih se na vas obračam še enkrat.

Sem namreč noseča 15 tednov in 1 dan in v 12 tednu so mi namerili nuhalno svetlino 3.4 mm. Poslana sem bila na trojni test in še prej na ultrazvok. Na UZ pa so rekli, da je BIP premajhen ( pod 32 ) in me naročili za čez en teden.
Po nasvetu drugega ginekologa mi je bilo predlagano, da poskusim priti na amniocentezo, ker bo edino ona pokazala morebitno kromosomsko oz. kakršnokoli drugo nepravilnost. Glede na to, da imam posvetovalnico šele v torek 28. in bom takrat noseča že 16 1/7 tednov me zanima, če bo sploh še čas, da mojemu gin. to predlagam.
V nasprotnem primeru so mi predlagali, naj se oglasim pri vas in to opravim samoplačniško. Tudi to mi ne bi bilo odveč samo, da bi bilo že konec negotovosti. Ali je to možno in koliko časa mi še ostane za AC? Do kdaj jo je možno narediti in kaj vse pokaže?

Če vam ni odveč bi vas prosila za te odgovore, da bi bilo že konec negotovosti, ki ne koristi ne meni ne otroku.

S spoštovanjem!
Tjaša

Glede na to, da je bila presejalna preiskava nuhalne svetline v patoloških mejah (verjetno je bil zaključek v smislu visokega tveganja za rojstvo otroka z Downovim sindromom) je indicirana
prenatalna kromosomska preiskava (amniocenteza). Amniocenteza se opravi praviloma med 16. in 18. tednom nosečnosti. Vi ste trenutno v začetku 16. tedna nosečnosti (15 1/7) in to je že čas, ko se amniocenteza lahko opravi. Mislim pa da bi bilo zelo pametno, da bi se pred nameravano preiskavo pogovorili tudi z vašim ginekologom.Izvidi amniocenteze so dokončani približno14. dni po odvzemu. Analiziramo število in strukturo vseh 23 kromomskih parov. Izvid zelo zanesljivo izključi ali potrdi kromosomsko napako pri plodu.

New Report

Close