Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT genetsko svetovanje in testiranje

genetsko svetovanje in testiranje

Pozdravljeni
Zanima me kje v Ljubljani je mozno opraviti genetsko svetovanje in testiranje pred
nacrtovano nosecnostjo?
Ana

V Ljubljani lahko opravite genetsko svetovanje v Ambulanti za klinično
genetiko Zavoda za prenatalno in postnatalno diagnostiko, na Metelkovi
11.Ambulanta deluje ponedeljek popoldne od 14h-20h in ob četrtkih dopoldne
od 8h do 13h. Naročite se lahko po telefonu 05 726 47 58.
Enako lahko opravite v genetskih posvetovalnicah Službe za medicinsko
genetiko, Ginekološke klinike v Ljubljani.

Kako dolgo se pa čaka potem na izvide o tem testiranju?

Pozdravljeni!

Testiranj je več vrst. Katero testiranje pa vas zanima?

Pozdravljeni,
Stara sem 36 let in že 6 let se trudim zanositi, pred šestimi leti mi je uspelo takoj zagledala sem + vendar sem 1 teden po plusu imela krče in začela se je krvavitev. Ginekologinja je rekla da je šlo za SS, potem pa mi nikakor več ni uspelo zanositi in kmalu po enem letu sem imela laparoskopijo kjer so mi odstranili na maternici endometriozo in pregrado, vendar mi po operaciji ni uspelo zanositi, nato mi je ginekologinja predpisala in jemala sem klomifen in v 5 ciklu s pomočjo klomifena zanosila, vendar je bila gestacijska vrečka brez ploda in tako sem s tabletko imela čiščenje. Zdaj se zdravim v ambulanti za neplodnost Postojna in imela 1 postopek IVF, pridelala 13 foliklov in od tega jih je bilo pridobljenih 12 jajčnih celic, od tega se jih je oplodilo 4, 2 zarodka so mi vstavili (neuspešen tranfer) in dva sta bila 5 dan zamrznjena. Po oceni embriologa so bili zarodki dobre kvalitete in so se lepo razvijali. Čez 3 mesece sem imela transfer zamrznjenih zarodkov spet neuspešen transfer.

Zdaj premišljujem da bi šla ponovno v 2. IVF postopek, vendar razmišljam ali bi bilo smiselno prvo opraviti kakšne genetske preiskave. Zanima me tudi katere genetske preiskave bi morala opraviti in seveda zanima me tudi kakšne so cene za samoplačnike in kakšne so čakalne vrste. Tudi za kontakt bi prosila.

Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Spoštovani!

Predlagam vam, da pridete na genetski posvet, za kar lahko pridobite napotnico izbranega ginekologa. Za termin lahko pokličete na spodnjo telefonsko številko.

Lep pozdrav

Maruša Škrjanec, specializantka klinične genetike Medgen d.o.o. Medicinska genetika tel.:01-510-71-30 fax.:01-510-71-31 mailto:[email protected] http://www.medgen.si

Mene pa zanima to kar sprašuje JanjaC, tak test brez napotnice, ker mi je dosti iskati zdravnika, ki bi ga lahko zaprosila za napotnico brez prepričevanja in odbijanja.

Ali se to da samoplačniško in koliko to stane?

Kromosomska preiskava stane 320€.

New Report

Close