Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca glavobol,utrujenost,..

glavobol,utrujenost,..

Že nekaj časa opažam utrujenost, katero spremlja tudi hud glavobol. Začne se zelo različno, lahko že takoj zjutraj in sicer se začne z bolečino v vratu (sprednji del-požiralnik), nato pa se stopnjuje v glavo, oči in zadnji del vratu. Ponavadi čutim tudi pospešeno bitje srca. Aspirin mi nikoli ne pomaga, druge protibolečinske tablete redko.
Najhujši napadi so jutranji napadi, ki se ponavadi umirijo šele zvečer, ne glede na to ali vzamem tableto ali ne.

Podobne težave se začnejo tudi po jedi, ko me ne glede na količino zaučite hrane, prične boleti glava, tišče me v prsih in postanem zelo zaspan.

Ko sem vse zgoraj omenjene težave omenil spl.zdravnici mi napisala napotnico za slikanje glave. Na takem slikanju sem že bil in niso nič ugotovili. Kaj mi svetujete, pregled krvi, ščitnice..?
Star sem 28 let in imam precej stresno službo.

Spoštovani!

Navedli ste, da se težave umirijo zvečer. Ta podatek me napeljuje k sklepu, da v ozadju ni resnega organskega obolenja. Pri boleznih organov se namreč stanje ne izboljšuje, dokler jih ustrezno ne zdravimo.
Možni sta dve zadevi:
– oblika tenzijskega glavobola, ki nastane zaradi nekakšne krčevite drže v času ko ste storilnostno aktivni. Takšno telesno držo na primer zavzamemo pri intenzivnem delu z računalnikom. Zvečer, ko se nekoliko sprostite, sprostite tudi vratne, zatilne in očesne mišice – tedaj vam odleže.
– popolna neusklajenost vašega življenjskega ritma z naravnim ritmom človeškega bitja. Pomembni bi bili podatki, kaj in kdaj zajtrkujete, koliko ste med dnevom fizično aktivni, koliko vode popijete, kateri obrok je v dnevu glavni, kako je z rekreacijo med vikendi.
Sklepam lahko, da gre pri vas za “preobremenitev sistema”. Verjamem, da ste na to pomislili že sami. Upam, da boste uspeli drugače organizirati svoj vsakdan in omogočili nekaj časa tudi nežnostim, ki so za človeka nujno potrebne (glasba, branje, gibanje na svežem zraku…..).

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close