Najdi forum

ledvice

Spoštovani,

pri odpustu iz bolnišnice sem med ostalim dobil tudi diagnozo začetna ledvična insuficienca. Moj zdravnik pravi da bo dovolj, če uživam predpisane tablete za zmanjšanje krvnega pritiska z diuretikom (enap H). Ker gre za najbrž za zelo resno diagnozo me zanima ali je možna še kakšna druga preventiva.

Lepa hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Diagnoza začetna ledvična odpoved sama po sebi ni težka diagnoza, temveč bolj opozorilo, da je potrebno spremlojati delovanje ledvic. Pomemben je tudi podatek, kolikšna je vrednost kreatinina v krvi (na podalgi tega so vam pripisali to daignozo). Če so vrednosti do 160, potem se vam ni potrebno vznemirjati, prav pa je da uživate zadosti tekočin in da držite krvni tlak z zdravili in omejevanjem soli čim niže (o drugih boleznih ne govorite). Odpovedovanje ledvic praviloma napreduje zelo počasi – več desetletij. Upoštevajete navodila iz bolnišnice in vašega zdravnika, ker vedo za vse ostale vaše bolezni, ki bi utegnile vplivati na kakšenga od nasvetov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Stara sem 17 let in imam problem, ki ga ne upam zaupati nikomur, čeprav vem, da to ni dobro.
Pred dvemi tedni dni sem med tuširanjem opazila rahlo občutno trdo bulico na zunanji strani leve dojke (nižje od pazduhe), ki me na otip ne boli, čuti pa se. Kaj gre mogoce za raka?? Kaj nisem za to premlada (slišala sem namreč da raka na dojkah dobijo ženske običajno po 40 do 60 letu)?? V neki knjigi sem prebrala, da gre lahko za maščobno “blazinico” (sem namreč drobne konstrukcije, ampak to na to ne vpliva, je res?) in bulica ima 5 pomenov, od katerih je samo en nevaren. Je to res? Zelo me skrbi, zato vas lepo prosim, da mi čimprej odgovorite. Leva dojka je tudi nekoliko večja od desne, ampak zelo sem v skrbeh. Ne upam pa iti k zdravniku, kaj šele, da bi povedala staršem… zelo sem nezaupljiva. Prosim, pomagajte mi! Hvala!

Draga Nataša!

Če je izven dojke, kot opisuješ, ali ob robu dojke je najverjetneje zamšena lojnica. Prav imaš, da se rak dojke pojavlja kasneje, vendar le zberi pogum in pojdi k zdravniku, da ugotovi, kaj prazvaprav imaš in ti odžene skrbi. Prav?

Lep pozdav!

Janko Kersnik

Pozdrav še enkrat!
Bulica sicer ni izven dojke, ampak je med bradavico in pazduho in ravno danes sem prebrala v knjigi, da gre mogoče za raka, ampak vem, da rak ni. Je mogoče tumor? Zanima me samo še nekaj- mi bo moral zdravnik za ugotovitev oz. pregled vzeti kri? Lepo vas prosim, če mi na to odgovorite, kajti to mi je najbolj grozna stvar.
Za odgovor se vam resnično iz srca zahvaljujem in hvala vam, ker nam pomagate preko interneta, kjer lahko vsak najde odgovor. Veselo, uspešno, srečno, predvsem pa zdravo novo leto Vam želim!
Nataša

Pozdravljeni!
Naj vam povem, da je bulica med bradavico in pazduho (v kjnigi sem prebrala, da je to najnevarnejše območje, ampajk vem, da sem za raka premlada, tako da sem to že odpisala). Zanima me, če mi mora zdravnik za ugotovitev in pregled vzeti kri- kajti to mi je zelo grozno in bi zelo rada vedela. Če gre res za maščobno bulico- bo izginila sama od sebe? Je res potrebno da grem k zdravniku? Saj pregled ni boleč, je res? Kaj imam lahko v najslabšem primeru?
Naj vam povem, da je res lepo od vas, da ste naredili tako stran na internetu, kamor lahko vsi pišemo in dobimo odgovore na vprašanja. Meni ste že veliko pomagali. Hvala!
Nataša

Spoštovani!

Seveda je možnih veliko bolezni, vendar glede na starost gre verjetno za benigno (nerakavo) spremembo. Večina zdravnikov vam bi ob pregledu dala pregledat tudi kri, čeprav ni pričakovati, da bi izvi lahko kaj pomagal pri postavitiv diagnoze. Najustreznejša pot bi bila napotitev na Onkološki inštitut v ambulanto za punkcije (samo tam to namreč to delajo, ne zaradi tega, ker bi milil, da imate raka), kjer bi vam z iglo odvzeli košček tkiva in ugotovili, kaj je ta bulica. Postopek je na moč podoben dajanju injekcije in povzroči enako (malo) bolečin, zato se vam ga ni potrebno bati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close