Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečine

bolečine

Imam aterosklerozo žil na nogah,prvo so mi vtavili stent v višini kolka leve noge,letos pa še žilo leve noge v isti višini.Problem je v tem da so me obupno začeli boleti veliki sklepi in mišice v mečih.Prej teh težav nisem imel/samo pri hoji)Bolečine v sklepih so zelo hude,pravega odgovorazakaj tako boli ne dobim.sumim na reakcijo na stent ali kontrast pri slikanju žil.Pri revmatolog.kamor sem naročen pa moram ćakati 5 mesecev.Hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Za dober odgovor imam premalo podatkov. Ne vem na primer, ali ste imeli pregledano kri glede protiteles proti boreliji; prav tako ne vem, ali kadite. Ali imate še kako drugo bolezen, recimo srčno popuščanje.

Pošljite mi, prosim, več podatkov.

Danica Rotar Pavlilč

Enkrat sem bil pregledan na borelijo,ni bilo nobenih znakov,srčnega popuščanja še nimam ,bil sem dolgoletni kadilec,sedaj ne kadim več.Bolečine so se pojavile po posegu v žile,prej težav z sklepi nisem imel.

Pozdravljeni!

Vaše žile se resnično poškodovane zaradi dolgotajnega kajenja, ki ste ga sedaj opustili. Prosim vas, da pri tem vztrajate. Če se je spremenila obarvanost vaših okončin, če so se povečale keratinske obloge, če so noge bolj otečene – potem gre morda res za dodaten zaplet na področju stenta. Če pa navedenih sprememb ni, potem so bolečine posledica prerazporeditve obtoka – stent je namreč razširil in sprostil motnjo v obtoku (tako kot če bi sprostili naravni jez ob ujmah). Vsekakor vam svetujem, da se o težavah pogovorite z izbranim zdravnikom.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close